Gouden gardes 2011

10/11/10 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 12:01

De nieuwe Knack Restaurantgids is uit, en dan regent het onderscheidingen voor buitengewone culinaire prestaties. Welke koks zijn de grote winnaars ?

Gouden garde bezet met diamanten voor uitzonderlijke carrière: Johan Segers, 't Fornuis

Deze prijs is gereserveerd voor de zeldzame dinosaurussen uit ons gastronomische landschap, voor grote koks met uitzonderlijk talent, vakmanschap en een heldere visie, op wie modes en crisissen geen vat hebben. Johan Segers is zo'n mastodont, die in zijn vuistje moet lachen als hij trendy jonge koks hoort verkondigen dat men terug naar de basis moet, dat vandaag alles puur moet zijn, en dat men moet koken met producten van eigen grond. De wijze Segers, die heeft geleerd door naar zijn klanten te luisteren, heeft het in de 33 jaar dat hij in zijn restaurant kookt, nooit anders gedaan. Hij was ook een van de eerste koks die het aandurfde om de spijskaart buiten te gooien en marktgebonden te koken. Hij zette vergeten groenten, zoals knollen en rapen, en het miskende orgaanvlees terug op tafel, en spande zich in om goedkope producten te herwaarderen. Johan Segers is vandaag zestig jaar oud en kookt nog dagelijks met evenveel plezier. Hij geniet van de fijne ploeg in zijn keuken, die hem jong en wakker houdt, maar ook van het bezoek van jonge klanten, die hij extra aandacht geeft zodat ze met iets bijzonders naar huis gaan.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners