Godfathers van de gastronomie

23/09/09 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

'Maak mij een gerecht dat ik niet kan weerstaan.' Zo luidt ongeveer de opdracht van de gegadigden voor de eretitel 'Beste hobbykok van Vlaanderen'. Tussen de juryleden Peter Goossens en Sergio Herman klikt het wonderwel. Er is duidelijk meer dat de twee topchefs bindt dan drie Michelinsterren.

"Niet lachen, stoer kijken." Een verlaten loods van het voormalige Antwerpse slachthuis. Twee topchefs samen op de foto krijgen, het is bijna lastiger dan het organiseren van de G8. Maar hier zitten ze dan, op een akelig vroegochtendlijk uur op de geïmproviseerde set, en oefenen hun meest ondoorgrondelijke oogopslag in. Echte celebrity's zijn het, op straat worden ze meteen herkend. Daar zit zeker hun optreden in Mijn restaurant voor iets tussen, waar ze de kandidaten bij wijze van spreken nu eens met de hakbijl dan weer met het fileermes te lijf gingen. In de nieuwe tv-serie De beste hobbykok gaat het er minder ongenadig aan toe, naast jury zijn de chefs immers ook coach van het aanstormende kooktalent. Naar de eerste afleveringen te oordelen hebben ze zich tijdens de opnamen uitstekend geamuseerd. Zoals ze het ook tijdens de fotoshoot niet aan hun hart laten komen. Maar om 12 uur willen ze wel achter hun fornuis staan. Sergio Herman : "Wij zíjn eten, wij zijn gastronomie. De keuken, de service, dat is onze bestaansreden."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners