Ligging : ELSEGEM, op het platteland I Sfeer : landelijk modern I Reistijd : drie kwartier rijden van Brussel I Prijzen : niet goedkoop

Elf jaar geleden streken Sofie en Denis in een negentiende-eeuws boerderijtje aan het einde van de wereld neer. Nu ziet dat einde van de wereld er een stuk aantrekkelijker uit dan men zich voorstelt, Oudenaarde ligt tenslotte slechts op zeven kilometer. Ooit woonde er een melkboer die nog met paard en kar melk aan huis bezorgde en wiens dochter later introk in het aanpalende huis. Toen het stel er ging wonen, was Sofie nog werkzaam bij een grote touroperator. Denis verdiende de kost als consultant in procesverbetering.

Maar ergens sluimerde een verlangen naar een familieproject. Dat kreeg gestalte toen beiden met de restauratie van de voormalige schuur begonnen, met een ruggensteuntje van Toerisme Vlaanderen. In november 2006 werden de werken gestart. Acht maanden later was Au Mazet operationeel, compleet met parkeerplaatsen en een bordje met de naam van de verwachte gasten erop.

“Toen we de knoop hadden doorgehakt, gingen we op studiereis naar Frankrijk en Italië”, herinnert Sofie zich. “Onze conclusie was dat properheid, maar vooral de klik met de gastfamilie belangrijk waren”, weet Denis. “We zijn zelf moeilijke klanten en wilden het hier graag zoals we het zelf onderweg willen.”

Au Mazet is binnenin in het geel en rood gestoken, met een warme houten vloer en de kleinschaligheid die men bij dit soort initiatieven verwacht. De kamer op de gelijkvloerse verdieping heeft een eigen terras en kijkt uit over het platteland. Zelf slapen we op de eerste verdieping in een gezellig en knus interieur met uitstekende bedden. De badkamer heeft een infraroodhamam met douche, en is kraaknet. De buren beschikken over een duobad met een of andere wonderbaarlijke werking van gekleurde lichtjes.

Beneden bevindt zich een salonnetje met aanpalend de ontbijtruimte met kleine keuken. Een centrale open haard verwarmt beide ruimtes. ’s Zomers kan op het terras worden ontbeten. Dat ontbijt is uitstekend met een ruime keuze uit broodjes en koeken, kaas en charcuterie, yoghurt, een fruitsla en een gezellige babbel met de gastfamilie. Al zijn de taken verdeeld. “Denis babbelt en Sofie ontvangt”, besluit de opgewekte gastheer, die ook stelt dat kritiek ‘een geschenk’ is en dringend om wat feedback vraagt, omdat het paar pas aan zijn eerste winter toe is.

Dat wordt moeilijk want vers geperst fruitsap is zowat het enige dat we missen, voor de rest is Au Mazet een absolute aanrader. Men zegge het voort.

TIP

Fietstochten in de buurt en een bezoek aan de oude stadskern van Oudenaarde, of gastronomisch tafelen in het Hof van Cleve of het Oud Konijntje.

Info

Au Mazet telt drie kamers die tegen 125 euro worden verhuurd, inclusief ontbijt.

Au Mazet, Boskant 17, Elsegem, 0486 64 01 41, www.aumazet.com.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content