Gekruide zoetigheid

25/11/09 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Aromatische specerijen waren vroeger gegeerd om hun exclusiviteit en vermeende geneeskracht. Nu dienen ze vooral om gerechten naar een hoger niveau te tillen. Verjaag de winterblues met onze kruidige nagerechten.

De Oxford English Dictionary definieert specerijen als "sterk smakende of aromatische stoffen van plantaardige oorsprong en afkomstig van tropische planten". Daar kunnen we nog aan toevoegen dat specerijen alle gedroogde en/of fijngemalen onderdelen van de plant zijn, behalve de blaadjes. Denk aan de schors, de vruchten en de wortels. Voorbeelden hiervan zijn, respectievelijk, kaneel, nootmuskaat en gember.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners