Ferran Adrià - Straffe kost

27/08/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

Elk jaar zet El Bulli een nieuwe stap op zijn baanbrekende culinaire weg. Niemand kan voorspellen hoe dit buitencategorierestaurant nu weer de wereldgastronomie zal beïnvloeden. Jean-Pierre Gabriel ging polsen bij Ferran Adrià, nu al een levende legende.

Het is bijna middernacht. In El Bulli, het Catalaanse restaurant van Ferran Adrià - bestempeld als beste kok ter wereld - loopt de maaltijd van een tafel van zes ten einde. Bijna drie dozijn gerechten zijn gepasseerd. Het hoogtepunt moet echter nog komen : een houten kistje waar couturiers en juweliers zo gek op zijn, gevuld met chocolade. Opzij zitten twee laatjes en ook de bovenzijde kan open. "Dit is een soort lakmoesproef voor ons. We zoeken uit hoe we dit doosje in het menu kunnen opnemen. We zijn vandaag twee uur eerder begonnen in de patisserie om het te maken."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners