Explosie van creativiteit

14/01/09 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Tijdens het International Food Pairing Seminar 'The Flemish Primitives' in Brugge werden nooit eerder getoonde hoogtes in de gastronomie bereikt. De kruisbestuiving tussen koks en wetenschappers gaf een creatieve boost.

Het eerste International Food Pairing Seminar had plaats op 5 januari in een tot de nok gevuld Concertgebouw in Brugge. Op het podium stonden wetenschappers, auteurs van kookbijbels, en een keur van nationale en internationale vertegenwoordigers van 'het nieuwe speelkoken'. Door de communicatie over en weer tussen de wetenschap en de topkoks leverde The Flemish Primitives een actieve boost aan de voedingsnijverheid én de kookkunst in het algemeen. Het was de eerste keer dat er op zo'n grote schaal een kruisbestuiving plaatshad. Wie had het voor mogelijk gehouden dat Peter Goossens van Hof van Cleve in zee zou gaan met Unilever, om met Knorr Garde d'Or Bell Pepper Coulis op het podium een verrassend en hoogstaand gerecht te bereiden ?
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners