Expert Foodjournalist Barbara Serulus

© Senne van der Ven

“Een friszure kombucha, een dorstlessende waterkefir of een aardse bietenkvassn, ze doen mijn hart sneller slaan en ik verwacht binnenkort nog meer gefermenteerde dranken te vinden op café en restaurant. Je vindt ze je al terug bij pioniers als Kobe Desramaults (die een alcoholvrij drankenarrangement aanbiedt) of cocktailmeester Olivier Jacobs, die de drankjes gebruikt als mixer in zijn cocktails. Naast lekker zijn ze ook nog eens een weldaad voor je lijf, dus ik verwacht dat steeds meer mensen plezier gaan vinden in het eigenhandig brouwen van deze eeuwenoude recepten.” René Redzepi van Noma brengt in oktober een Handboek voor fermenteren uit, waar je mee aan de slag kunt.”

Noma's handboek voor fermenteren, René Redzepi & David Zilber, Karakter Uitgevers B.V., 39,99 euro.
Noma’s handboek voor fermenteren, René Redzepi & David Zilber, Karakter Uitgevers B.V., 39,99 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content