ESPUMA VAN CHOCOLADE, KARAMEL, NOUGATIJS

© Kris Vlegels

Nagerecht Voor 6

450 g chocolade (70%)

1/2 l melk

1/2 eiwit

20 g kardemom

50 g cashewnoten

50 g gerookte amandelen

50 g hazelnoten

50 g gekaramelliseerde pecannoten

160 g suiker

20 cl vloeibare room

80 g boter

1/2 kl zout

nougatijs

Warm de melk op met de kardemom, laat trekken, zeef. Giet op de gesmolten chocolade, meng het eiwit erdoor. Doe in een drukfles.

Hak de noten fijn.

Maak de karamel: laat de suiker op matig vuur smelten, warm tegelijkertijd de room op. Meng de room door de suiker zodra die een mooie amberkleur krijgt. Roer de boter erdoor, laat lauw worden, bewaar koel.

Spuit wat espuma van chocolade op het bord, serveer met de karamel, fijngehakte noten en het nougatijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content