Hij is open, met zicht naar buiten, comfortabel en warm : de badkamer krijgt steeds meer aandacht. De thuisspa is niet ver weg.

aandacht. De thuisspa is niet ver weg.

Trend: room with a view

De badkamer wordt niet meer weggestopt ergens in een hoekje achterin, maar krijgt een prominente plaats in het huis. Met zicht op de tuin of op de stad. En liefst ook nog naadloos geïntegreerd in een andere kamer, want een gevoel van vrijheid en ruimtelijkheid primeert. Inloopdouches, onzichtbare aflopen en opvangbekkens zijn de technische elementen die het allemaal mogelijk moeten maken. Hier een voorstelling van de Axor Citterio M-collectie van Antonio Citterio en Toan Nguyen (1) voor Axor van Hansgrohe. Of de Sensamare inloopdouche (vanaf 2067 euro) van Hoesch Design (2).

Info : www.hansgrohe.be, www.axor-design.com, www.hoesch-design.com

3. Elegant en smal

De FS1-kraan van Vola kreeg een Good Design Award. Vanaf 2961 euro.

Info : www.vola.com

4. 5. 6. Kleurige doorkijk

Er waren al spiegels met verlichting, meubels met naar het plafond gerichte verlichting voor een lounge-effect, of met licht onderaan, voor een illusie van zwevende kasten. Nu zijn het de meubels zelf die licht geven. Kasten op maat kunnen bijvoorbeeld uitgevoerd worden in deze Illumination Corian van Du Pont (4). Vanaf 300 euro per strekkende meter.

Het Belgische Aquamass lanceert een lichtgevend bad : de Dip Lighting chromo (5) (vanaf 1950 euro) in Plasticryl heeft ingebouwde leds. 3600 euro excl. BTW.

Ook verrassend : het Italiaanse Seves (6) maakte voor een religieuze bibliotheek in Taiwan deze glastegels. Na een eerste bakperiode in de oven werd een soort sticker op de volledig doorzichtige tegel gelegd, voordat hij mat werd gemaakt. Eenmaal de sticker verwijderd is, blijft Boeddha stralend transparant zichtbaar. De tegels zijn op bestelling verkrijgbaar via Verhaert &Co.

Info : www.dupont.com, www.sevesglassblock.com,

www.verhaert.be, www.aquamass.com

8. 9. Hout is populair

Vanwege het comfort en de warme sfeer is hout populair in de badkamer. Of toch iets wat erop lijkt. Want laminaatvloeren zijn mdf- of hdf-platen met een fineerlaagje en dus zeer vochtgevoelig. Tot voor kort was gebruik van laminaat in de badkamer dus bijna onmogelijk, vooral met ‘spetterende’ kinderen in de buurt.

Vorig jaar introduceerde Quickstep (9) de Lagunebadkamervloer in grijze teak en rodemerbaumotief. Dit jaar brengt Berryfloor Hydroplus (8) uit, een reeks met verschillende motieven. De waterdichte oplossing bestaat telkens in speciale lijm, afdichtingskits, randen en plinten die voorkomen dat vocht tussen de laminaatlatjes sijpelt.

Berryfloor vanaf 26,45 euro per m2, Quickstep vanaf 39,90 euro per m2.

Info : www.quickstep,

www.berryfloor.com

In lijn met de vuilnisbak

Vipp, het Deense merk dat u kent van de oerdegelijke pedaalemmers, start een lijn met roestvrijstalen badkameraccessoires. Morten Bo Jensen is hoofdontwerper bij het merk. (7)

Een vuilnisbak ‘vertalen’ naar een handdoekrek ligt toch niet voor de hand ?

Morten Bo Jensen : Toch wel, want de nadruk bij het ontwerp van de vuilnisbak ligt op de functionaliteit. Kijk maar naar de stevige pedaal, bijvoorbeeld. Net zo is er aan het handdoekrekje rubber bevestigd, om schuiven tegen te gaan. En het rubber op het doucheschap kun je afnemen en in de vaatwasser stoppen.

Werd ook rekening gehouden met de vormgeving van de vuilnisbak ?

Natuurlijk. De afgeronde hoeken bijvoorbeeld. En de keuze van het materiaal : staal en rubber zijn ook geïnspireerd op de vuilnisbakken.

Info : handdoekstang 180 euro, haakje 95 euro, schap 195 euro.

Vanaf half maart verkrijgbaar bij de Vippverkooppunten in België, www.vipp.dk

.

Warm lijnenspel

Deze radiator uit verticale aluminiumprofielen, van de Belgische ontwerper Wim Segers voor het Limburgse Vasco, kreeg in januari een Henry Van de Velde Label. Vanaf mei te koop voor 625 euro.

Info : www.vasco.be

Door Leen Creve

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content