Er is sherry en er is sherry

18/06/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

Sherry is niet alleen complex van smaak maar wordt ook op een heel aparte manier gemaakt. Het proeven ervan is niet simpel en veronderstelt een gevorderd publiek. Weekend Knack-lezers blijken connaisseurs te zijn.

Bij sherry is de nomenclatuur alleen al ingewikkeld : fino, manzanilla, oloroso, amontillado, palo cortado... Het zijn allemaal sherry's maar met een groot onderling smaakverschil. Laat er dan nog eens de gemiddelde ouderdom als parameter bijkomen en we komen uit bij een van de moeilijkste maar ook een van de meest merkwaardige sherryproeverijen ooit. Voor het eerst in België (en ver daarbuiten) had namelijk vorige maand een unieke degustatie van heel oude, heel zeldzame en een aantal vintage sherry's...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners