SCHOLIERE / ACTRICE

Mijn mama schrok wel toen ze het scenario las. Maar Hans Herbots, de regisseur, verzekerde haar dat hij vooral suggestief zou werken, en dat ik nooit iets zou moeten doen wat ik niet wilde.

Loverboys en prostitutie : het staat ver van me af. Als voorbereiding raadde Hans me aan naar films te kijken als Lilja 4-ever en Christiane F. Die gaan allebei over jonge meisjes die zich er niet van bewust zijn, maar die gaandeweg in de sekshandel belanden.

Voor het eerst mijn T-shirt uittrekkenop de filmset was niet vanzelfsprekend. Maar seksscènes opnemen is vooral grappig. Het is allemaal zeer technisch. Lig je daar en komt er iemand aan een arm of een been sjorren…

Die mannen ? Ach, ik denk dat ze er de leukste figuranten hebben uitgekozen. Niet meteen de mannen tot wie ik me voel aangetrokken, maar ik denk dat het voor hen moeilijker was dan voor mij.

Er is geen naakt te zien op het scherm. Ja, een blote dij. Of een rug. Maar ik was nooit volledig naakt op de filmset. Ik droeg altijd een vleeskleurige string, en ik had tettenplakkers.Er was ook slechts een zeer beperkt team aanwezig bij de opnames : een geluidsman, een cameraman en de regisseur. Men deed al het mogelijke om me op mijn gemak te stellen.

Ik kreeg mijn eerste rolletje vorig jaar. Ik zat in het tweede jaar kunsthumaniora in Antwerpen toen men audities kwam afnemen voor een kortfilmpje van het Rits. Tijdens mijn tweede draaidag, tegelijk ook de laatste, kwam Windkracht 10-regisseur Hans Herbots langs. Hij zocht een meisje voor de verfilming van Het engelenhuis, en van toen af ging alles snel. Drie maanden later stond ik op de filmset.

Ik voel me gevleid door het vertrouwen. Hans had me één keer in een kortfilm gezien, en ik kreeg meteen de hoofdrol in een langspeelfilm. Het is de grote droom van iedereen in mijn studierichting, en mij viel die kans zomaar in de schoot.

Een dertigtal schooldagen heb ik gemist, en de opnames waren pas klaar één week voor de examens. Wonder boven wonder heb ik alles ingehaald, dankzij een aantal hulpvaardige medeleerlingen en een goede bijlesleraar. Uiteindelijk had ik het allerbeste schoolrapport dat ik ooit heb gehad.

Ik zit alweer volop in nieuwe opnames, voor Portable Life, van de Nederlandse Fleur Boonman. Een roadmovie over een meisje dat op wereldreis vertrekt. Leuk want ik mag veel op reis. Ik ben net terug van Zuid-Afrika, waar ik een aantal opnames had met Rutger Hauer. Binnenkort ga ik voor een maand naar Indonesië, en daarna nog naar Marokko. Fantastisch.

Hoe mijn leven in één jaar tijd veranderd is… Ik ben in een totaal nieuwe wereld terechtgekomen, en dat bevalt me uitstekend. Nu wil ik zo snel mogelijk van de middelbare school af om een toneelopleiding te volgen. Misschien in Frankrijk, om mijn Frans bij te spijkeren.

Ella-June Henrard (16) is een rijzende ster aan het Vlaamse filmfirmament en ze wordt de nieuwe Brigitte Bardot genoemd. Ze vertolkt de hoofdrol in ‘Bo’, een film van ‘Windkracht 10’-regisseur Hans Herbots, naar ‘Het engelenhuis’ van jeugdauteur Dirk Bracke. In de bioscoop vanaf 10 februari.

Door Griet Schrauwen – Foto Charlie De Keersmaecker

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content