Een spa, graag

1

Of het nu voor een halve dag of een weekend is, deze 10 wellnessadressen doen alle stress verdampen. En je hoeft er niet eens de grens voor over. Smartphone uit, badjas aan en relaxen.

1. 5 mondes Dolce La Hulpe: mondain genieten

Wat? 800 vierkante meter spa-plezier in het viersterrenhotel Dolce La Hulpe.

Waar? Het hotel ligt midden in het Zoniƫnwoud, net buiten Brussel.

Op het menu. Je kunt genieten van het binnenzwembad, de sauna, hamam, fitnessruimte en groepslessen, maar het zijn vooral de behandelingen en ceremonies van 5 Mondes die een tripje – en de onvermijdelijke file op de Brusselse ring – waard zijn. Die zijn geĆÆnspireerd op schoonheidsrituelen uit Bali, IndiĆ«, BraziliĆ«, Japan en PolynesiĆ«. De gebruikte producten zitten vol natuurlijke ingrediĆ«nten en zijn vrij van minerale oliĆ«n, siliconen en kunstmatige kleurstoffen.

Aanrader. Le Rituel Divine LĆ©gĆØretĆ© werd samengesteld voor mensen die vaak langeafstandsvluchten nemen, maar is ook voor minder fervente reizigers een aanrader. Je krijgt een Udvartana-pakking die de bloedsomloop stimuleert, een rugmassage, een drainage voor lichte benen en een Fleurs de Bali-gezichtsbehandeling voor een stralende teint.

Info: 135 ChaussĆ©e de Bruxelles, 1310 La Hulpe – dolcelahulpe.com – 02 290 99 01

2. Spa Retreat La ForĆŖt: mĆ©t personal coach

Wat? Het voormalige manoir van ridder Lagasse de Locht werd omgebouwd tot het Relais & ChĆ¢teaux Domaine La Butte aux Bois met sterrenrestaurant. Het hotel heeft nu ook een gloednieuwe spa.

Waar? In Lanaken, pal in de groene Kempen.

Op het menu. Je kunt er in de gym terecht bij een personal coach of voor een yogales, in de spa om te ontspannen in het zwembad, de hamam en de sauna, bij dermatologe Yolande Bullens-Goessens voor huidverbeterende behandelingen en bij een van de schoonheidsspecialistes voor een facial of lichaamsbehandeling. De spa werkt met de producten van Shiseido en La ForĆŖt by Dr. Bullens, de skincarelijn die de dermatologe ontwikkelde. In de La ForĆŖt Lounge & Terrasse krijg je beauty food geserveerd.

Aanrader. La ForĆŖt Healing in Harmony, een van de signature behandelingen, combineert een sensoriĆ«le massage met kalmerende muziek en boslucht, ideaal om een actieve dag af te sluiten.

Info: Paalsteenlaan 90, 3620 Lanaken – labutteauxbois.com – 089 73 97 70

3. Waer Waters: eerst sporten, dan ontspannen

Wat? Een immens groot, modern wellnesscomplex met spa, brasserie en sportclub. Goed voor 6000 vierkante meter verwennerij.

Waar? In Groot-Bijgaarden, in de Brusselse rand.

op het menu. Waer Waters gaat uit van het credo mens sana in corpore sano en wil je lichaam en geest doen ontspannen met ont- en inspanning. Dat laatste kan in de fitnessruimte van 800 vierkante meter, ontspannen doe je in het uitgebreide wellnessgedeelte. Er zijn verschillende (buiten)sauna’s, hamams, belevingsdouches, zwemvijvers, dompelbaden… En een naaktgedeelte voor de liefhebbers. In de ondergrondse spa kan je terecht voor behandelingen van Babor voor lichaam en gezicht.

Aanrader. De uitgebreide HSR Ultime Anti-Aging Effect-facial van Babor belooft een gladdere, strakkere en meer stralende huid dankzij anti-ageingskincare en een anti-ageingmassage.

Info: Rodenberg 21, 1702 Groot-Bijgaarden – waerwaters.com – 02 467 08 08

4. Deep Nature: exotische stadsoase

Wat? 600 vierkante meter wellness met uitzicht op het kanaal van Brussel.

Waar? Op de derde verdieping van de UP-Site-toren, de hoogste woontoren van ons land.

Op het menu. Je bent de drukte van de hoofdstad meteen vergeten zodra je uit de lift Deep Nature binnenstapt. Relaxen kan in de hamam, sauna, jacuzzi, het zwembad, de sensoriĆ«le douches en de theeruimte. Voor de sportievelingen is er een fitnesszaal waar je ook terechtkunt voor gepersonaliseerde work-outs. Nood aan meer ontspanning? Boek een van de lichaams- of gezichtsbehandelingen, geĆÆnspireerd op eeuwenoude schoonheidsrituelen. (Er is ook een duocabine, mocht je er een romantisch uitje van willen maken.) De spa werkt met 5 Mondes, Algotherm en Hei Poa, maar heeft ook een eigen lijn lichaamsverzorging.

Aanrader. Het Deep Ocean Ritueel doet je wegdromen naar exotische stranden. Je krijgt een peeling met zwart zand en monoĆÆolie en een Polynesische massage met monoĆÆ.

Info: Akenkaai 70, 1000 Brussel – deepnature.be – 02 318 47 90

5. Thermae Boetfort: unieke houtmassage

Wat? Een wellnesshotel in een 400 jaar oud kasteel.

Waar? In een rustig park in Melsbroek.

Op het menu. Wellness met de grandeur van weleer: zo werden de paardenstallen en voormalige koelruimte van het kasteel omgebouwd tot saunaruimtes. Het lijstje wellnessopties is uitgebreid: verschillende baden en douches, openluchtjacuzzi’s, een buitenzwembad, een ruim terras, relaxatieruimtes, floatingcabines… Er is een naakt en gekleed gedeelte. Thermae Boetfort werkt voor zijn lichaams- en gezichtsbehandelingen met de producten van SirĆØne die exclusief voor de thermen worden gemaakt in Tremelo.

Aanrader. Tijdens de ontspannende houtmassage wordt je hele lichaam met verschillende houtinstrumenten bewerkt. Die kunnen dieper op je spieren inwerken. Doel: de bloed- en lymfecirculatie stimuleren en je spiertonus boosten.

Info: Sellaerstraat 42, 1820 Melsbroek – thermae.com – 02 759 81 96

6. Wu Wei: pure zen

Wat? Een oud industrieel pand dat werd omgebouwd tot hotel met 13 kamers, restaurant en wellness.

Waar? Net buiten het centrum van Kortrijk.

Op het menu. Wu Wei wil je een authentieke wellnessbeleving bieden waarin water en rust centraal staan zodat je helemaal zen naar huis keert. Relaxen kan in de privĆ©sauna met heetwaterbad, dompelton en Finse cabane of in de publieke wellness met binnen- en buitenbad, hamam, drie sauna’s, belevingsdouches en Japans bad. Je kunt ook behandelingen boeken die aan de seizoenen worden aangepast en workshops en meditatie volgen. Het wellnesscenter werkt met 100% natuurlijke producten op basis van mineralen uit de Dode Zee.

Aanrader. De meridiaanstretching zorgt ervoor dat je chi (levensenergie) opnieuw goed kan doorstromen. Stretchen, vibreren en masseren maken spanningen los. Een aanrader voor wie moeilijk tot rust komt of slecht slaapt.

Info: Kongoweg 23, 8500 Kortrijk – wuwei.be – 056 29 01 00

7. Spa, Beauty en Wellness Center Aazaert: een vleugje Indiƫ

Wat? Een kleine wellness in Hotel Aazaert.

Waar? In het centrum van Blankenberge, op wandelafstand van het strand.

Op het menu. De spa werkt met producten van het Belgische Ikari en biedt zowel lichaams- als gezichtsbehandelingen aan die zijn aangepast aan je huidtype. Daarnaast kun je ontspannen in het zwembad, de drie sauna’s, de hamam, voetbaden, douches en de relaxruimte. Of wat sporten in de fitness, ideaal op een regendag aan de kust.

Aanrader. Een wereldwijde primeur: de Ikari Health-behandeling, geĆÆnspireerd op natuurlijke Indische gezondheidszorg, maar aangepast aan ons westerse leven. Na een test die bepaalt welk type je bent, wordt je lichaam gemasseerd met een aangepaste olie en onder een stoomkap gezet. Terwijl je onzuiverheden uitzweet, krijg je neus-, oog- en oordruppels en een continue stroom warme olie op je hoofd die je gezondheid boosten.

Info: Hoogstraat 25, 8370 Blankenberge – wellnessaazaert.be – 050 41 15 99

8. Spa Nuxe HĆ“tel des Bains & Wellness: op een bedje van bloemen

Wat? De eerste (en enige) spa van het Franse Nuxe in Belgiƫ.

Waar? Aan het meer van Robertville in de Hoge Venen.

Op het menu. Klein maar fijn: vier cabines, een binnenzwembad met zicht op de tuin, een hamam, een jacuzzi en een sauna. De massagetechnieken werden exclusief voor Nuxe samengesteld en er zijn ook een paar behandelingen die exclusief voor het hotel werden bedacht.

Aanrader. De Evasion des Bains-massage is een signature treatment. Je neemt plaats op een bed dat bedekt is met bloemen en planten uit de hoteltuin en dat je lichaam langzaam opwarmt. Je krijgt een ontspannende lichaams- en gezichtsmassage met dennentakken.

Info: Haelen 2, 4950 Robertville – hoteldesbains.be – 080 67 95 71

9. Nooz: voor bosnimfen

Wat? Maar liefst 1 hectare privƩwellness, in en rond een designvilla.

Waar? In Grobbendonk, in de groene Antwerpse Kempen.

Op het menu. Nooz wil je de tijd doen vergeten en tilt privĆ©wellness naar een hoger niveau, of je nu twee uur, een dag of langer van pure me- of we-time wil genieten. Dompel je onder in buitenbaden midden in het bos, ontspan in de buitensauna of in de privĆ©watertuin, boek een duomassage… Er zijn verschillende pakketten beschikbaar die je naar wens kunt uitbreiden. Wie wil, kan blijven logeren in een kamer of suite met privĆ©cinema. (En ontbijten doe je wanneer je wakker wordt, niet per se tussen 8 en 10.)

Aanrader. Een duomassage in je eigen bosmassagecocon. Je wordt buiten, tussen de bomen, met het gefluit van de vogeltjes op de achtergrond, getrakteerd op een duomassage in een afgeschermde massagecocon. Nooz combineert verschillende massagetechnieken en creƫert een unieke ervaring.

Info: Nachtegalendreef 40, Grobbendonk – nooz.be – 014 50 20 53

10. Aquarein: oosters baden

Wat? Een groot, modern welnnesscentrum tussen de bomen.

Waar? In Grobbendonk, in de Antwerpse Kempen.

Op het menu. Wellness binnen en buiten met vijf sauna’s, een binnen- en buitenzwembad, waterspa, verwarmde massagezetels… In de oosterse ruimte met hamam en infraroodcabine kun je ook terecht voor zeepmassages, scrubs en behandelingen met rasul. Zin in een massage of facial? Dat kan in het apart toegankelijke schoonheidssalon dat werkt met de producten van Germaine de Capuccini.

Aanrader. Het Aquarein de Luxe-arrangement belooft verwennerij van top tot teen met onder andere een lichaamspakking, massage, facial, mani-en pedicure en hoofdhuidmassage. En je mag de hele dag gebruikmaken van de wellnessfaciliteiten.

Info:Herentalsesteenweg 2, 2280 Grobbendonk – aquarein.be – 014 50 75 75

Tekst Franciska Bosmans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content