Keuken : 6,5 I Decor :6,5 I Comfort : 6 I Service : 6 I Prijs/kwaliteit geproefde menu : 7

Het was een toprestaurateur van onze kust die ons tipte dat er in Bredene een kok aan de slag is die vernieu-wing hoog in het vaandel heeft geschreven. En omdat dat aan de kust niet elke dag gebeurt, reserveerden wij een tafeltje onder een andere naam. Die reservatie was eigenlijk niet nodig geweest, want op de winderige, koude en natte weekavond waren wij alleen in de eetzaal.

Le Homard et la Moule is te vinden in een winkelstraat die uitgeeft op de duinen. In het weekend kent de zaak een regelmatige toeloop. Binnen wacht een propere inrichting met een open kast en kisten vol wijn aan de ingang, en een eetgedeelte met bepleisterde muren en spiegels met gouden randen. Er is een open keuken waarin chef-kok en eigenaar Donald De- schagt de pannen bespeelt. “Onze specialiteit is dat we eigenlijk geen specialiteit hebben. Als je kookt en bedient met je gevoel, is immers alles speciaal”, vertelt het visitekaartje. Daarmee weet de bezoeker alles en niets ! Met ‘speciaal’ kun je immers vele kanten uit en dat ‘bedienen met gevoel’ stond bij de afstandelijke dame die ons bediende eerder op een laag pitje. Hoe meer toenaderingspogingen wij ondernamen, hoe gereserveerder zij werd.

De spijskaart vermeldt slechts mosselen in de periode dat de schelpdieren van topkwaliteit zijn. Kreeft eet men in Le Homard et la Moule het hele jaar door. De kardinaal van de oceaan wordt levend bewaard in een homarium en er was die avond zelfs een kreeftenmenu geafficheerd voor de aantrekkelijke prijs van 59 euro. Wij kozen echter voor het menu Terre et Mer (39 euro) met keuze uit vier voor-, vier hoofd- en vier nagerechten.

Als wachthapje kwam een gepeperde bisque met vanilleschuim. De twee voorgerechten bestonden uit lekkere kroketjes met kreeft en in elkaar zakkende ‘citroenshampoo’, roze zout en gefrituurde peterselie en aan de andere kant een smakelijke tartaar van maatjes met sperzieboon, rode biet en (te) stevige espuma van groene appel. Over de hoofdgerechten waren wij minder enthousiast, vooral wegens een overdaad aan olie en de ‘speciale’ combinaties. Op zijn vel gebakken zeebaars met slap vlees en veel mandarijntjesolie werd opgediend met stukjes mandarijn, wortelzalf en groene asperges. Roastbeef van op de plaat geschroeide tonijn verscheen met gemberolie, selderij, zwarte olijven en een streep pesto.

Snickers van vanille-ijs, karamel, pindanoten en chocoladesaus op een kunstig opgemaakt bord sloten deze ‘speciale’ maaltijd af.

NAAR GASTRO-NOMISCHE HOOGTES

Donald Deschagt volgde beroepsschool in Oostende, werkte bij de beroemde patisserie Lenôtre in Parijs en bij de groep Accor, voordat hij vijf jaar terug de zaak van zijn ouders overnam. Zijn vrouw, Mieke Coussement, is vertaler van opleiding. De twee partners houden op weekdagen de zaak met zijn tweeën draaiend en zijn vast van plan om het vroegere mosselrestaurant naar gastronomische hoogtes te leiden.

Info

LE HOMARD ET LA MOULE

Duinenstraat 325

8450 Bredene-Bad

059 32 02 28.

a

Maandag en dinsdag gesloten.

www.lhomardetlamoule.be

Terras en privéparking.

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content