Een heet stel

12/03/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

Mierikswortel en wasabi behoren niet tot dezelfde plantenfamilie, maar ze hebben wel meerdere eigenschappen gemeen. Hun scherpe, mosterdachtige smaak maakt gerechten pittig.

Mierikswortel

Als lid van de kruisbloemigen is mierikswortel (Armoracia rusticana) verwant aan kool, radijs en mosterd. Vanuit Oost-Europa verspreidde de plant zich in de late Middeleeuwen naar Scandinavië en Groot-Brittannië. De eerste kolonisten namen de wortel mee naar Amerika en daar ontstond in de negentiende eeuw een bloeiende mierikswortelteelt die ook vandaag nog instaat voor meer dan 60 procent van de wereldproductie.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners