Een culinaire tovenaar

07/11/07 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

Weekend Knack-medewerker Jean-Pierre Gabriel realiseerde een uitzonderlijk boek over de meesterlijke chef Sang Hoon Degeimbre. In Cooking deel 1 worden een honderdtal recepten uit zijn hoogtechnologische keuken in detail getoond en uitgelegd. In deel 2 presenteren de kok en de schrijver-fotograaf de uitverkoren leveranciers.

Chef-kok Sang Hoon Degeimbre van restaurant L'Air du Temps in Noville-sur-Méhaigne is zonder twijfel de belangrijkste Waalse vertegenwoordiger van het nieuwe 'speelkoken'. De autodidact, die als kind apotheker wilde worden, kreeg van zijn adoptieouders een opleiding als slager. Met de vereiste diploma's en attesten om een eigen slagerij te beginnen besloot hij op zijn zestiende om zijn eigen weg uit te stippelen. Hij ging aan de slag als leerjongen in hotel-restaurant Kasteel van Pickeim. Daar dronk hij op zijn achttiende verjaardag zijn eerste grote wijn, een Chassagne-Montrachet 1969. Die ervaring was voor hem aanleiding om boeken over oenologie te kopen en zijn smaakvermogen te verfijnen. 'San' besloot sommel...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners