Dolce Italia

27/01/10 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Luigi Biasetto werd niet alleen Wereldkampioen Banketbakker in 1997. Tien jaar later kreeg zijn patisserie-met-bar in Padua, die hij runt met broer Alessandro, de titel 'Beste van Italië'. De broers, die geboren werden in België, hebben een filiaal in ons land.

Het uithangbord van de vroegere Ukkelse banketbakkerij Reynders is sinds enige tijd veranderd en draagt nu de Italiaans klinkende naam Biasetto. Ook de inrichting in felle kleuren getuigt van de verandering in stijl. Rechts van het uitstalraam kun je aan de bar plaatsnemen voor een espresso met croissant. Of je kunt aan een tafeltje een van de tientallen minitaarten degusteren die in de toonbank staan uitgestald. Uiteraard kun je ook lekkers kopen voor thuis, zoals de kramiek en kaakjes gemaakt met natuurlijke gist, die in Italië ook gebruikt wordt in de befaamde panettone. "Onze gist wordt al veertig jaar gecultiveerd en in stand gehouden", legt Luigi Biasetto uit.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners