Wij zorgden voor het gezicht, vier make-up artists mochten ermee aan de slag. Hun werkmateriaal ? Een blad papier met een vrouwengelaat en zomermake-up. Het resultaat ? Van sensueel gesofisticeerd tot vrolijk jeugdig.

1. Mooi met mineralen

Merk

Lancôme

Make-up artist

Bouzouk

Hoe zou u de look omschrijven?

Deze op en top zomerse look draag ik op aan vrouwen die houden van lucht, wind en water. Hij is geïnspireerd op frisheid, de smaak van citrus en de geur van het platteland, en past dus helemaal in dit biotijdperk, met smaken en geuren die lichaam en geest deugd doen.

Zomertips

Minerale poeders zorgen niet alleen voor éclat, ze versterken ook de auto-immuniteit van de huid. Om de ogen – die door zomers licht weleens feller worden – te verzachten, zijn kaki en olijf ideale kleuren. De eerste is vooral geschikt voor blonde en lichtbruine types, terwijl olijf meer iets is voor asblond haar en een zuiders vel. Wie durft, kan zeker ook een tikje licht geven aan de lippen met verrassende tinten lipgloss. Trouwens : ook al zijn die in de tube superopvallend, ze worden heel discreet op de lippen.

Gebruikte cosmetica: Ombre Absolue Duo 02 (Desert Kaki), Juicy Tubes P.U.R.E. 114 (P. Sesame), Khôl by nature 01 (Coco), Poudre Compacte de Soleil Minérale Lissante 01 (Ocre Dorée).

Poudre Compacte de Soleil Minérale Lissante van Lancôme (45 euro).

2. Flaneren in Nice

Merk

Chanel

Make-up artist

Sofie Van Bouwel

Hoe zou u de look omschrijven?

Deze sensuele zomerlook doet me denken aan een avondje flaneren in Nice of Saint-Tropez, door de goudbruine, warme kleuren. Het is zeker geen lichte strandmake-up, wel een gesofisticeerde avondlook, met een heel sprekende blik.

Zomertips

Los bronspoeder is heel leuk als highlight op de jukbeenderen of zelfs op het hele lichaam, voor een gouden glans. Een gezond kleurtje is natuurlijk ook altijd een plus, daarvoor kun je dan weer een zonnepoeder in crèmetextuur gebruiken in plaats van een foundation, om accenten te leggen en het gezicht kleur en vorm te geven. En ten slotte : durf kleur te gebruiken ! Bij deze look heb ik vooral de nadruk gelegd op de ogen, en de lippen beige gehouden, maar kies zeker ook eens voor een naturel oog met een roze of rood mondje.

Gebruikte cosmetica: Palette Lumière Facettes 527 (Plein Soleil), Poudre Soleil 4 Lumières, Aqualumière Salina, Aqualumière gloss Tangerine Dream.

Poudre Précieuse Libre Effet Hâlé van Chanel (50,85 euro).

3. Stralend in een handomdraai

Merk

Estée Lauder

Make-up artist

Gigi Bowmer

Hoe zou u de look omschrijven?

Een geraffineerde, stralende zomerlook die iedereen staat. De kleuren laten de zongebruinde huid nog beter tot haar recht komen. Bovendien breng je deze look aan in een handomdraai en is hij al even makkelijk aan te passen : van heel licht tot sprekender.

Zomertips

Een zongebruinde huid stoot foundation af, kies daarom liever voor een getinte dagcrème. Gebruik, bijvoorbeeld op je oogleden, heldere, sprekende tinten, die geven in de zomer een heel apart resultaat. Ten slotte : voor een romantisch effect kies je voor zacht glanzende make-up van ‘buiten je kleurfamilie’ : heb je bijvoorbeeld een koele ondertoon, kies dan nu voor warme tinten.

Gebruikte cosmetica: DayWear Plus Sheer Tint, Bronze Goddess Soft Matte Bronzing Powder n°01, Tender Blush Peach Nuance n°02, Double Wear Stay-in-Place Eyeshadow Stick n°01, Automatic Eyepencil Duo : n°19, Double Wear Stay-in-Place Eyeshadow Stick n°05, Double Wear Mascara n°01, Automatic Lip Pencil Duo : n°21, Pure Color Crystal Gloss : n°01.

Signature Eyeshadow Quad Blue Smoke van Estée Lauder (44 euro, in 6 varianten).

4. Rock en pop

Merk

Dior

Make-up artist

Sylvie Coussement

Hoe zou u de look omschrijven?

Deze look is een dynamische combinatie van rock en pop : levendig, vrolijk, met schitterende kleuren, chic en grafisch, waardoor je zelfs in het grauwe België een goed humeur krijgt !

Zomertips

Een gebruinde huid komt heel mooi tot uiting met sprekende kleuren, en als je kiest voor ‘koude kleuren’ wordt het effect nog versterkt. Leg liefst het accent op je ogen en kies voor een transparante lipgloss. Aarzel ook niet om glanzend poeder te gebruiken op jukbeenderen, schouders en decolleté : subliem op de bruine huid. En een waterproof mascara dient niet alleen om te weerstaan aan warmte en water, maar beschermt de wimpers ook tegen verkleuring door de zon of de chloor in het zwembad.

Gebruikte cosmetica: Crayon Eyeliner 003 (Argent Métallique), Palette 5 Couleurs 529 en 859, Diorskin Poudre Shimmer 004, Dior Cristal Shine 002, Diorkiss 781 (Crème de Cassis), Mascara Diorshow Iconic Noir Waterproof.

Lipbalsem en -gloss Dior Cristal Shine (63,63 euro).

Door Stefanie Van den Broeck Gezichtssjabloon Daan Rosseels

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content