De tafel

Servies Atelier Turquoise, onderzetters anthropologie.com, glazen Zara Home. De bloemen zijn echt en komen van de bloemenmarkt op de Kouter in Gent. © Frederic Uyttenhove

Charlotte Everaert (23) en Kristien De Ridder (49) van Atelier Turquoise

Charlotte en Kristien braken vorig jaar door met hun keramieklabel Atelier Turquoise. Mama Kristien bakt en dochter Charlotte doet de pr op Instagram. Ze stuurden geen enkel persbericht uit en toch werden ze al snel in de media opgepikt. De verklaring? Kleuren. Keramieken schalen, borden en vazen krijgen een laagje snoepjesglazuur en zoiets hadden we in België nog niet.

Wat komt er met kerst op tafel? Kleuren natuurlijk! Ze zijn niet bang om eruit te springen, de Everaerts. Charlotte draagt een paarse rok en Kristien een roze trui. Felgroene tegels in de keuken, een blauw tapijt op het terras: ze wónen ook in kleur. Een kerstdiner ten huize Everaert kan eruitzien zoals op de foto hiernaast. Zelfs voor een gewone brunch in de week halen ze alles uit de kast. Hier komt nóóit brood in een broodzak op tafel. “Nooit! Of een plakje kaas in de verpakking? Nee, onmogelijk. Wij versieren altijd.” Met kerst mag de kitsch van de zolder. Glanzend servies en glinsterende kerstballen, dat matcht. Dochter Charlotte is jarig op 22 december, nóg een reden om all the way te gaan.

De tafel
© Frederic Uyttenhove

Kristien studeerde voor ingenieur, maar stapte daarna in de zaak van haar man, die oude gevels renoveert. Daar werkt ze nog altijd, en Atelier Turquoise is haar uit de hand gelopen hobby. De webshop loopt als een trein. Dat heeft ze te danken aan dochter Charlotte. Zij studeerde communicatiemanagement en postte één foto op Instagram en mama’s klei werd als zoete broodjes gebakken. Charlotte wil nu aan de slag als interieurstylist en geeft binnenkort een visitekaartje af: ze opent in het centrum van Gent een guesthouse.

atelier-turquoise.be. Instagram: @atelierturquoise

TIPS VOOR DE FEESTTAFEL:

1

Durf kleuren te mengen.

2

Kerstkitsch mag.

Kerstkitsch moet.

3

Mix texturen: zijde en metaal bijvoorbeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content