'De Syrische keuken wordt nooit saai'

24/04/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 20/04/18 om 10:38
Uit Knack Weekend van 25/04/18

Zina Abboud zag de dood in de ogen in haar thuisland Syrië, stapte met een reddingsvest aan op een boot en strandde uiteindelijk in Nederland. Daar werd ze aangemoedigd om te worden wat ze altijd al had willen zijn: cateraar.

Acht jaar geleden zag Zina Abboud haar eigen land verwoest worden door oorlog, drie jaar geleden kwam ze voor een nieuwe start naar Nederland. Daar werd ze met haar eigen cateringbedrijf de eerste vrouwelijke vluchteling die ingeschreven stond bij de Kamer van Koophandel. Ze kookte al voor de koninklijke familie en zet nu de voorlopige kers op de taart met haar boek Mijn Syrische keuken. We ontmoeten haar in een stationsbarretje in Amsterdam-Centraal, de plaats waar ze voor het eerst voet op Nederlandse bodem zette.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners