Het hele filmcircus is weer uit Cannes vertrokken en de prijzen zijn uitgedeeld. Traditioneel zijn het niet alleen filmsterren die de show stelen op de Croisette. Het aantal topmodellen dat fotogeniek op de rode loper verschijnt, is niet te tellen. Zeker uit de L’Oréalstal komt doorgaans veel mooi volk. De cosmeticagroep is al jarenlang sponsor van het filmfestival en al hun ‘reclamegezichten’ – onder wie ook heel wat actrices – geven er dan present. Het terras van het legendarische hotel Martinez is hun vaste locatie voor interviewsessies. De public- relationsmannen en -vrouwen beleven er hectische tijden. Sterallures laten zich niet gemakkelijk kanaliseren.

Toen ik er een jaar of tien geleden was, stonden de l’Oréalgezichten van toen, Jennifer Aniston, Kate Moss en Claudia Schiffer, op mijn interviewlijstje. Maar Jennifer had op het laatste moment beslist niet naar Cannes te reizen, Kate Moss bleef liever in haar duur hotelbed liggen dan journalisten te zien en de interviews met Claudia Schiffer werden plots tot de helft teruggeschroefd. Geen interviews dus, maar wel een interessante achter-de-schermen- ervaring.

Onze Ellen De Wolf had dit jaar in Cannes meer geluk. Ze kon de hele sterrenkaravaan en het mediacircus vanuit de inner circle meemaken en ze versierde een interview met Doutzen Kroes (zie cover en pagina 40), de nuchtere en knappe Friese blondine die in vijf jaar tijd een absoluut topmodel werd.

Een ander nuchter topmodel is de Hasseltse Hannelore Knuts. Zij draait al tien jaar mee in de modellenwereld. Ze staat veraf van de moderne Brigitte Bardot-incarnatie à la Doutzen Kroes, maar ze bouwde aan een internationale carrière met haar bijzondere uitstraling en rock-‘n-rollstijl. Tegenwoordig waagt Hannelore Knuts zich aan andere stappen in de modewereld : ze ontwierp een handtas voor Delvaux, ze werkt samen met ontwerper Haider Ackermann en ze toont zich nu ook als fotografe. Ze doet dat tijdens Vitrine2008 van het Flanders Fashion Institute. Dit modeparcours door Antwerpen, dat plaatsvindt van 12 tot 21 juni, was de aanleiding voor een dubbelgesprek met Hannelore Knuts en fotograaf Alex Salinas (‘Stadsgezichten’, pagina 22). Beiden hebben een plek gekregen op het selectieve parcours door de Belgische modescène. De twee vrienden praten met Barbara De Coninck over de uitstraling van Antwerpen als modestad.

Na Antwerpen profileert Hasselt zich ook graag als modestad. Met het aanbod aan winkels is het inderdaad een klein shoppingparadijs, maar Hasselt is vooral een lekkere plek. Ze werd in 2006 de eerste Stad van de Smaak en dus kon onze culinaire stadsreeks Hasselt zeker niet overslaan (pagina 73). U krijgt van Pieter van Doveren de 25 beste adressen, en bekende Hasselaren als ontwerper Stijn Helsen, Donna- presentatrice Ann Reymen en natuurlijk gouverneur Steve Stevaert vertellen waar u hen weleens kunt tegenkomen.

trui.moerkerke@knack.be

Trui Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content