De smaak van schotland

09/01/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

Uit de ongerepte Schotse natuur komen pure lekkernijen voort, waaronder succulent vlees van rund en lam. Wij bezochten boerderijen, kasteelhotels en typische restaurants en hielden halt bij delicatessenwinkels, zalmrokerijen en whiskystokerijen.

Vanuit Aberdeen in het noordoosten van Schotland rijden we de Grampian Highlands in, ten noorden en oosten van de Cairngormbergen, en komen via met heide begroeide heuvels en riviervalleien bij het Meldrum House Hotel. De avond valt en wij rijden door de verlichte poort over een kilometers-lange oprit langs boerderijen en romantische waterpartijen tot aan het aristocratische landgoed. Het country estate uit 1836 telt slechts 19 slaapkamers en is omgeven door een privégolfterrein en weiden waarin Highlandkoeien grazen. De beesten dragen majestueuze horens en een lange, dikke, roestrode vacht. De bomen zitten vol onrustige kraaien en binnen in het hotel zijn de gangen en vertrekken schemerig verlicht : in deze spooksfeer verwacht je Alfred Hitchcock weggedoken in een fauteuil bij het vuur. Zelfs midden in de zomer is het in de ruime vertrekken Schots kil. Het wordt laat en in de kamer wacht een comfortabel hemelbed met genoeg dekens om de koudste nacht te trotseren.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners