DE NAAKTE TAFEL

11/04/17 om 21:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 10:25
Uit Knack Weekend van 12/04/17

Knijp je neus dicht en je proeft nauwelijks het verschil tussen koffie en rode wijn. Of : luister naar zeegeluiden door je koptelefoon en je mosselen zullen beter smaken. Het zijn voorbeelden uit een kietelend nieuw boek, geschreven door Oxfordprofessor Charles Spence. Wat de professor psychologie in Gastrophysics met vele voorbeelden aantoont, is geen wereldschokkend nieuws. Het was al langer bekend dat we niet alleen met onze papillen eten en proeven, maar met alle zintuigen. Het gewicht van het bestek, de dikte van de glazen, de kleuren van het servies, het geluid van ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners