De Maya's achterna

05/11/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

De baanbrekende chocolatier Dominique Persoone reisde voor zijn eerste boek naar Mexico. Hij kwam thuis met een schat aan informatie, pittige anekdotes én een 30-tal verrassende recepten.

Bij The Chocolate Line in Brugge vindt u niet alleen de klassieke lekkernijen, maar ook pralines met wasabi, oesters of chilipeper. Niet voor niets roemde topchef Heston Blumenthal van The Fat Duck de eigenaar, Dominique Persoone, om zijn grenzeloze creativiteit en delicieuze resultaten. Om de oorsprong van zijn basisingrediënt te achterhalen, trok de chocolatier naar Mexico. "We hebben er een hele geschiedenis ontdekt. Zo bestaat er een Jesus de Cacao, die wordt aanbeden door de cacaoboeren, en het nationale gerecht in Mexico is mole poblano, kip met chocoladesaus."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners