De koele koningin

25/06/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

Het recept oogt simpel. Maar de bereiding van een perfecte dame blanche is dat niet. We bezochten vier restaurants waar de koningin onder de klassieke nagerechten in al haar glorie op tafel verschijnt.

Room, melk, eieren, suiker, vanille en chocolade : de ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden en het recept oogt op het eerste gezicht eenvoudig. Maar voor een smeuïge, zacht smeltende en dus vooral niet te koude dame blanche , gemaakt volgens de regels van de kunst , heb je professioneel en duur keukenmateriaal nodig. Daardoor blijft de populaire 'witte dame' vooral een typische restaurant- of ijssalonlekkernij. Gracieus koel in de aanblik, lichtzoet, met verleidelijke maar discrete exotische hints van de vanille, en finaal sensueel wegsmeltend zodat je verlangt naar meer.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners