De keuken staat niet stil

05/12/07 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

Wie houdt van eten, is nooit verzadigd van kookboeken. Zeker nu eetgewoonten zo snel evolueren. Wij selecteerden voor u de smakelijkste, de interessantste, de mooiste, de indrukwekkendste, de meest onmisbare exemplaren uit het recente aanbod.

Mediterraan met Rick Stein

Het boek Mediterrane Odyssee begeleidt de in 2007 door de BBC uitgezonden tv-reeks Rick Stein's Mediterranean Escapes. Stein is de populaire Britse tv-kok, die in 2004 werd uitgeroepen tot Food Personality of the Year. Hij presenteerde geliefde tv-reeksen als Food Heroes, Taste of the Sea en French Odyssee. Rik Stein bouwde een imperium op met een visrestaurant in Padstow, een bistro, een café, een fish and chips-kraam en een kookschool. In Mediterrane Odyssee presenteert hij gerechten uit het Middellandse Zeegebied. In het hoofdstuk Mezze, kemia, tapas en antipasti werden onder meer sarde a beccafico (sardines met pijnboompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel) en içli köfte (gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel) opgenomen. In het hoofdstuk Konijn, patrijs, kwartel en everzwijn treft de lezer een smakelijke B'stilla-pastei van duiven met amandelen, kaneel en suiker en gegrilde kwartels met marinade van yoghurt, knoflook, chilipeper en zahtar.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners