Categorie modern restaurant

Keuken 7 Decor 7,5

Comfort 7 Service 6,5

Prijs/kwaliteit geproefde menu 7,5

Het was de Heilige Trudo die Sint-Truiden in de zevende eeuw stichtte. Rond de abdij die hij er oprichtte groeide de meest uitgebreide stad van Limburg, die ook wordt beschouwd als het kloppend hart van fruitig Haspengouw. Het rijke verleden weerspiegelt zich in een waardevol patrimonium van kerken, kloosters, patriciërswoningen en kastelen. Voor een stevige brok kunst en cultuur ben je in deze stad dus op de goede plek. Maar als het op lekker eten aankomt, is het aanbod eerder karig. Vandaar dat Truienaars het nieuwe restaurant Paris Sport omarmen. Het initiatief komt van kok David Bormans. Hij is van Sint-Truiden maar verliet de stad om elders het koksvak te leren. Hij kwam terug naar huis met veel bagage.

David Bormans verbouwde aan een binnenplaatsje achter in een galerij aan de rand van de stad de voormalige fietsen- en bromfietsenfabriek Paris Sport tot een modern restaurant. Te midden van staal, steen en glas staan keurig gedekte tafeltjes. Op de borden verschijnt een geactualiseerde versie van de Frans-Belgische keuken. David heeft bewust gekozen om niet te trendy te koken. Want al dat moleculair gegoochel dat vandaag in de mode is, is morgen weer verouderd. Zijn voorkeur gaat naar dagverse producten, die hij op een waardige manier bereidt en tegen een redelijke prijs verkoopt.

Paris Sport opende op 3 december vorig jaar en er vormden zich enkele blijvers op de spijskaart, zoals : huisbereide garnaalkroketten (13,50 euro), kalfsblanquette op klassieke wijze (19 euro), tomaat met handgepelde garnalen, handgesneden en in ossenvet gebakken frieten en salade (22 euro) en zeetong met mosselen (29 euro). Voor wijnliefhebbers is er een Frans gerichte wijnkaart met goede flessen voor interessante prijzen. De betere flessen worden verkocht tegen aankoopprijs met btw, plus 20 euro.

Er is een marktmenu voor 35 euro, maar wij gingen voor het Carte Blanche Menu (vier gangen 42 euro, met wijnen 60 euro). Bij gestoofde ossenstaart kwam terrine van ganzenlever, filokrokantje en frisse salade van jonge spinazie en raketsla. De kabeljauw was wat droog gebakken en werd vergezeld door gestoofde arti-sjok, tomaat en sauce vierge. Het smakelijke vlees van Aubrac- rund was naar onze smaak te lang gegaard. Bij het vlees kwamen gestoofde selderij, jonge prei en puree van ratte-aardappels.

Afsluiten deden wij met aardbeien, rabarber en mousse van witte chocolade en mascarpone. Aan dit nagerecht was niets mis, maar aardbeien en rabarber passen bij de lente en zijn in de herfst misplaatst.

ONVOORWAARDELIJKE INZET

David Bormans (31) werd culinair opgeleid in La Belle Maraîchere, L’Ecailler du Palais Royal (beide in Brussel), bij traiteur Carpe Diem en in Hof van Cleve. In dit laatste restaurant roerde hij meer dan een jaar in de potten. David Bormans was vier jaar privékok op het kabinet van Fientje Moerman voordat hij zich als zelfstandige vestigde. In Paris Sport geeft hij zich honderd procent en dat betekent zeven dagen per week achttien uur per dag werken !

PARIS SPORT

Luikerstraat 82, 3800 Sint-Truiden

011 74 35 98.

www.parissport.be

Dinsdag en zaterdagmiddag gesloten.

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content