De goede smaak

16/07/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

Prestigieuze museumrestaurants - ingericht door beroemde architecten of designers, geleid door gereputeerde en liefst bekroonde chefs - zijn een fenomeen van de vroege eenentwintigste eeuw. Rondleiding langs een aantal bekende en minder bekende nieuwe tempels van de goede smaak.

Parijs, enkele weken geleden. Ik ben uitgenodigd in Les Ombres, het restaurant van Musée du Quai Branly. Het speelse gebouw van architect Jean Nouvel ligt langs de Seine, aan de voet van de Eiffeltoren. Het uitzicht van de in staal en glas uitgevoerde zaal op de hoogste verdieping is adembenemend. Net zoals de kaart. Die is niet alleen tergend duur (meer dan negentig euro, drank niet inbegrepen, voor een degustatiemenu, met twee entrees en een stelletje veeleer banale hoofdgerechten) maar ook weinig memorabel : gaarkeukenkost met een snuifje pretentie.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners