DE CHINESE TWAALF

07/05/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

Om een geslaagd Chinees gerecht op tafel te zetten, heb je de juiste ingrediënten nodig. Dankzij de populariteit van de oosterse keuken zijn vele ervan tegenwoordig te koop in de supermarkt. Met deze twaalf hebt u de basisingrediënten van de Chinese keuken in huis.

1. Chinese kool

De Chinezen houden van groene groenten en kennen talloze soorten kool, die ze verwerken in soepen, wokschotels, vullingen voor dimsum, noedelgerechten enz. De twee bekendste soorten bij ons zijn Chinese kool en paksoi. Chinese kool heeft lichtgroene, dicht opeengepakte bladeren met fijne witte nerven. Door zijn milde smaak is deze kool rauw even lekker als kort gegaard. Paksoi is herkenbaar aan zijn donkergroene bladeren en vlezige witte nerven. Gestoomd en op smaak gebracht met oestersaus smaakt de kool heerlijk.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners