Chocolade met kaviaar en meer van dat

15/10/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Het evenement 'The Flemish Primitives' brengt wetenschap, voedingsindustrie en tenoren van de gastronomie samen. Het moet België opnieuw op de culinaire landkaart zetten.

Het was wijngoeroe Guido Francque die het idee naar voren bracht om, naar het voorbeeld van het jaarlijkse symposium Lomejordelagastronomia in San Sebastian, een belangrijk Belgisch culinair congres te organiseren. Het evenement moet een brug slaan tussen wetenschap, voedingsindustrie en vertegenwoordigers van de hedendaagse gastronomie. Hierdoor komen congresgangers alles te weten over wat de toekomst op culinair gebied te bieden heeft. Want alleen met de wetenschap op de achtergrond en het product op de voorgrond kan men komen tot de best mogelijke texturen en smaakervaringen. Eerst werd de Flanders Taste Foundation opgericht, de werkgroep die The Flemish Primitives organiseert. In het bestuur zetelen Peter Coucquyt (chef-kok Kasteel Withof), voedingswetenschapper Bernard Lahousse, Guido Francque (sommelier en stichter van het EVW of Eigentijds Vlaams Wijninstituut) en Week...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners