Chef van de week : wouter keersmaekers van de schone van boskoop.

08/10/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Elk weekend, tot 12 december, serveert Weekend Knack met Masterclass een kookles op Kanaal Z. Twaalf topkoks bereiden een typerend gerecht, daarbij komt een passende wijn.

De chef

Wouter Keersmaekers (46) woont en werkt in Boechout, het tuinbouwdorp ten zuiden van Antwerpen. Na studies in Geel en Mechelen ging hij aan de slag bij Johan Van Raes in het Villasdal in Kapellen, waar hij de klassieke keuken leerde doorgronden. Bij Johan Segers in 't Fornuis kreeg zijn keukenvisie vaste vorm. Van huis uit is Keersmaekers vertrouwd met groente- en fruitsoorten die in de handel en in restaurants nog weinig aan bod komen. Bij Johan Segers kregen die 'vergeten producten' een ruime plaats. De terroir...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners