Chef van de week : Roger van damme van het gebaar.

15/10/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Elk weekend, tot 12 december, serveert Weekend Knack met Masterclass een kookles op Kanaal Z. Twaalf topkoks bereiden een typerend gerecht, daarbij komt een passende wijn.

De chef

Roger van Damme (37), afkomstig uit Zeeuws-Vlaanderen en een old boy van hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge, noemt zichzelf eerder patissier dan chef. Nochtans behoort hij tot het kringetje van uitermate creatieve koks die bereidingen voortdurend in vraag stelt. Dat hij vanuit zijn opleiding als patissier vaak daardoor de juiste antwoorden vindt, maakt Roger tot een uitzonderlijk vakman die ook en vooral in het buitenland respect afdwingt. Omdat hij graag zijn kennis in de praktijk wilde omzetten, begon hij met een tearoom in de mondaine Antwerps...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners