Chef van de week : dominique persoone van the chocolate line

03/12/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Elk weekend, tot 12 december, serveert Weekend Knack met Masterclass een kookles op Kanaal Z.

Twaalf topkoks bereiden een typerend gerecht, hun sommelier schenkt een passende wijn.

De chef

Dominique Persoone (40) trok na zijn opleiding aan de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte naar Parijs waar hij werkervaring opdeed in toprestaurant Lucas Carton, bij chocolatier Pascal Brunstein en fijnkosttempel Fauchon. In de ban van chocolade opende hij, 23 jaar jong, in Brugge een pralinezaak. Aanvankelijk legde hij zich toe op het klassieke werk om na een paar jaar zijn smaakhorizon te verruimen. Kruiden en specerijen deden hun intrede in zijn atelier. Op vraag van de ambassadeur van Japan creëerde hij een praline met wasabi, wat hem extra bekendheid opleverde en aan...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners