Chef van de week : bart desmidt van bartholomeus

22/10/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Elk weekend, tot 12 december, serveert Weekend Knack met Masterclass een kookles op Kanaal Z. Twaalf topkoks bereiden een typerend gerecht, daarbij komt een passende wijn.

De chef

Blankenbergenaar Bart Desmidt (37) ging na zijn humaniorastudies met een leercontract aan de slag in verschillende kleine, bescheiden restaurants. Daar leerde hij naar eigen zeggen voornamelijk mosselen koken en biefstuk bakken. In een van deze zaken bereidde hij ook zijn eerste terrine van ganzenlever, recht uit een kookboek. Het werk werd serieuzer toen hij na zijn militaire dienst begon in het Knokse restaurant L'Echiquier. Bij chef-eigenaar Tony Landuyt legde hij gedurende drie jaar de basis voor zijn latere carrière. Op de vroegmarkt verrijkte hij zijn prod...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners