CHEF-KOKS OP BOSKLAS

06/10/10 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 12:01

Een nieuwe beweging van avant-gardekoks ? Een tijdelijke denktank van 16 van de grootste chefs ter wereld ? Of louter utopie ? Wie erbij was in Lapland, tijdens het avontuur van 'Cook It Raw - Into the Wild', weet dat er iets beweegt in de culinaire wereld.

Vrijdag 3 september 2010, spoor 8 in het station van Helsinki. Om 21.23 uur vertrekt de nachttrein naar Lapland. De eerste twee rijtuigen worden volledig ingenomen door Cook It Raw. Ik deel een compartiment met Daniel Patterson, de chef (twee Michelinsterren) van restaurant Coï in San Francisco. In het compartiment naast ons ligt Inaki Aizpitarte (Le Chateaubriand, Parijs). Hij is al in een diepe slaap verzonken, zelfs meer dan dertien uur later zullen we hem met moeite wakker krijgen bij onze aankomst. Cook It Raw in Lapland groepeert zestien koks uit de wereldtop. En ze worden op sleeptouw genomen door René Redzepi, de huidige nummer één.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners