BRIAN BOKST ZICH NAAR DE TOP

07/05/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

De Ierse kok Brian McKenna (30) wordt door culinair Peking op handen gedragen. Slechts negen maanden na de opening wordt zijn 'Blu Lobster' al het op één na beste restaurant van Azië genoemd.

Mijn ouders vertrokken uit Belfast met mij en mijn twee zussen toen ik amper zes dagen oud was. We woonden aan Falls-road, een straat waar de sluipschutters van het Ira vaak actief waren. Tot het Britse leger op een dag alle huizen in brand stak. Mijn ouders verhuisden naar Londen, ondanks hun diepgewortelde haat tegen Engeland." Het is na middernacht. Brian McKenna zit te vertellen met een gin-tonic in de bar naast de Blu Lobster. Alle gasten zijn vertrokken. Zoals zo vaak bestond het publiek voor zeventig procent uit Chinezen, plaatselijke zakenmannen en -vrouwen die hier kwamen voor Brians kookkunsten en de voortreffelijke wijnkaart van dit restaurant op de benedenverdieping van het Shangri-La Hotel. Die indrukwekkende wijnkaart bevat onder andere een complete collectie Château Latours. De gasten geven zo soms wel 1000 euro per persoon uit...
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners