Superlicht, multifunctioneel en ook nog eens goed vormgegeven : een selectie van de laatste hightech- accessoires.

Mobiele muziek

Deze dunne mp3-speler, de Packard Bell Eclipse, heeft een tft-schermpje van 2,2 inch waar je videoclips of foto’s op kunt bekijken. Dankzij de bijgeleverde software kan het toestel de meeste muziek- en videoformaten aan. Een radio, dictafoon en spelletjes zitten er ook op.

Info : respectievelijk 139 euro (4 GB) of 199 euro (8 GB), www.packardbell.be.

Mooi geprint

Een laserprinter ziet er meestal vrij saai uit. Samsung bewijst met deze zwarte blinkende SCX-4500 dat het ook anders kan.

Info : 389 euro, www.samsung.be.

Zak- computer

Deze smartphone Mio A702 is een alleskunner : het is een mobiele telefoon met camera die dankzij Windows Mobile 6 Professional ook een minicomputer is waar je Wordteksten op kunt bekijken. Met GPRS, WiFi en Bluetooth heeft hij ook alle belangrijke draadloze technologieën aan boord. En bovendien heeft hij een gps ingebouwd, zodat hij ook als navigatietoestel zijn mannetje staat.

Info : 499 euro, www.mio-tech.be.

In heel het huis

Met deze Logitech Squeezebox Duet kun je muziek die op je pc staat naar verschillende ruimtes doorsturen en daar laten afspelen. Dankzij de afstandsbediening met groot kleurenscherm hou je de controle toch altijd bij de hand.

Info : 399,99 euro, www.logitech.com.

Entertainment

De multimediakrachtpatser Archos 705 kan je wel enkele uren entertainen. Het 7 inch grote aanraakscherm is al vrij comfortabel om video of websites te bekijken. Het toestel kan ook tv-programma’s opnemen en zelfs opnames plannen dankzij de ingebouwde programmagids. Het ondersteunt ook verschillende muziekformaten.

Info : 285 euro (80 GB) of 357 euro (160 GB), www.archos.com.

Flinterdun

Met de MacBook Air heeft Apple dit jaar misschien niet een even opvallend icoon als de iPhone gelanceerd, maar het is zonder twijfel een toestel dat tot de verbeelding spreekt. Het is flinterdun, licht en compact, en ziet er uiteraard ook heel gestileerd uit. Dat er daarvoor enkele technische opofferingen zijn gedaan (geen optische driver, geen netwerkaansluiting en geen vervangbare batterij), moeten we er maar bij nemen.

Info : vanaf 1699 euro, www.apple.be.

Vingervlug

De Touchtoestellen van HTC zijn gemakkelijk te bedienen door met je vingertoppen het scherm aan te raken. Met de HTC Touch Cruise kun je niet alleen telefoneren en je e-mail of agenda raadplegen, maar ook de TomTomsoftware gebruiken.

Info : 550 euro, www.htc.com.

Hippe tas

Een laptoptas hoeft er niet altijd saai zwart uit te zien en een traditionele vorm te hebben. Golla lanceert een hele reeks tassen die er in mindere of meerdere mate apart uitzien. Naast gewone tassen zijn er ook rugzakken en hoezen.

Info : 59,99 euro voor de tassen en rugzakken, 24,99 euro voor de hoezen, www.golla.fi.

Design- toestel

Dell is bezig om ook op het vlak van design een naam op te bouwen, en deze Chrystal 22′ is zeker een stap in de goede richting. De rand van het scherm is van plexiglas gemaakt, en hier zitten ook de bedieningsknoppen en de luidsprekers ingebouwd.

Info : binnenkort beschikbaar voor waarschijnlijk meer dan 1200 euro, www.dell.be.

Door Bruno Koninckx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content