Arenberg

© DIANE HENDRIKX

Belgische chefs delen het recept van een klassieker, maar dan wel in de vorm van een eigen interpretatie. Deze week: Lieven Demeestere van restaurant Arenberg.

Restaurant Arenberg werd in 1996 geopend in een 17de-eeuwse herenhoeve, die in het verre verleden deel uitmaakte van een jezuĆÆetenpachthof. Chef-kok is Lieven Demeestere, die vanaf de eerste dag toonde dat hij een gedegen stielman is met een indrukwekkende productkennis. Hij staat met beide benen op de grond en volgt de evolutie in de keuken vanop veilige afstand. Wat op de borden komt, is tijdloos en puur van smaak. Tijdens zijn reizen naar het Oosten raakte Lieven onder de indruk van de Japanse eenvoud en de zuivere manier van koken.

Restaurant Arenberg, Kapeldreef 46, 3001 Heverlee, 016 22 47 75, restaurantarenberg.be

TEKST PIETER VAN DOVEREN & FOTO’S DIANE HENDRIKX

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content