Categorie Intiem eethuisje

Keuken 7,5 Decor 7,5

Comfort 7 Service 7,5

Prijs/kwaliteit 7

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Godard opende op 24 april en werd in de markt gezet door Inge De Rudder en haar vriend Sebastian Schepens. De kok werkte naast Viki Geunes van ’t Zilte (twee Michelinsterren). In de hoop dat wij nieuw jong talent zouden ontdekken, reserveerden wij onder een andere naam een tafeltje. Wij waren, samen met een ander koppeltje, de enige klanten.

De eetzaal is verzorgd en aangenaam ingericht. Buiten brak een zwaar onweer los. De chef spurtte in zwart keukenkostuum uit de keuken en probeerde op straat met schotten voor het kelderraam het oprukkende water tegen te houden. Wij zaten hoog en droog en werden geëntertaind door de bevallige Inge. Zij en haar vriend zijn van Sint-Niklaas. Sebastian heeft altijd gedroomd van een eigen restaurant in Antwerpen.

Gemakkelijk gaat het echter nog niet, want de mensen moeten Godard nog ontdekken.

In de keuken wordt modern klassiek gekookt met eersteklasproducten. De spijskaart vermeldt een vijftal gevarieerde voor- en hoofdgerechten, aangevuld met enkele nagerechten. Van de bescheiden wijnkaart met uitleg kozen wij de huiswijn : een aantrekkelijke Côtes du Roussillon Villages, Les Terrasses 2007, Domaine Régis Boucabeille (22 euro). Wij zochten naar een avondmenu, dat was er niet, dus werd het een bestelling à la carte.

We kozen twee voorgerechten : vitello tonnato new style van fijngesneden kalfsgebraad en blokjes tonijn gemarineerd in mirin en sojasaus, opgediend met wasabi-ijs (21,50 euro) en Wapaz Godard, samengesteld uit de vier voorgerechten in miniportie (dikke malse Franse asperge met garnaal, vitello tonnato, terrine van ganzenlever, consommé van ossenstraat : 18,50 euro).

Hoofdgerechten waren : aan de ene kant succulent vlees van duif, gebraden in de oven en dan ‘gerust’ in de Alto-Shaamwarmhoudkast, en opgediend met natuurlijke jus, linzen, asperges en in kalfsfond gegaarde en vervolgens gebakken aardappels (27 euro) ; aan de andere kant het wat weerbarstige vlees van rosé gebraden Capelinvarkensrib met parfum van gerookte knoflook, groene asperges en beukenzwam (24,50 euro). Afsluiten deden wij met een moderne versie van een tiramisu, opgediend met rode vruchten (6,50 euro).

Het eten was smakelijk, het terugkomend gebruik van asperges was overdreven. Wij misten de culinaire verrassingen uit ’t Zilte en vonden de rekening voor een beginnend restaurant aan de gekruide kant. Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Zondag, maandag en zaterdagmiddag gesloten. Lunch : 18 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content