Als kantwerk zo fijn

24/09/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat oude riesling slecht is. Niets is minder waar. De versmolten fruitigheid, zuurheid en zoetheid maken het drinken ervan tot een uitzonderlijke belevenis.

Met de tijd verliest rieslingwijn op fles zijn jeugdig fruit : zijn mineraal of 'bloemig' karakter vermindert. Dat zet zich om in een diep genuanceerde onderbouw van het boeket, een soort golvende, fijne complexiteit die bij oppervlakkige consumptie gemakkelijk onopgemerkt kan blijven. Deze finesse vraagt een zekere bedachtzaamheid. Maar tegelijk brengt deze ontwikkeling de wijn dichter bij de universele tafel : hij is niet meer gevangen in een wat exotisch keurslijf (dat hem trouwens vaak naar de oosterse zoetzure keuken verwijst).
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners