“Alles was tot in de perfectie uitgedacht, ook de toiletten”

© GF / MOHAMED SOMJI / LOUVRE ABU DHABI

Voor de vooropening nodigt Louvre Abu Dhabi iedereen uit die de bouw van het nieuwe museum hielp realiseren. Het Belgische bedrijf Meyvaert leverde alle vitrinekasten en podia.

Steven De Tollenaere (48), CEO van Meyvaert, was op het openingsfeest.

“De nacht voor het feest was ons team nog volop aan het werk. De curatoren van het museum bleven tot op het laatste ogenblik schuiven met kunst, waardoor wij bleven sleutelen aan vitrinekasten. Telkens als iets van plaats veranderde, volgden er een hoop controles. Onze projectmanager ter plaatse had in de weken voor de opening al zeven dagen op zeven gewerkt, twaalf uur per dag. In de allerlaatste nacht kwam hij amper aan slapen toe.

In totaal leverden we niet alleen 110 vitrinekasten, maar ook alle podia voor het museum. Het was zowel de grootste bestelling als het meest prestigieuze project dat ons bedrijf ooit binnenhaalde. Bijna drie jaar hebben we eraan gewerkt en al die tijd legde Jean Nouvel, de Franse architect die het nieuwe Louvre ontwierp, de lat ongezien hoog. Alle kasten moesten volautomatisch zijn, zodat één persoon ze kan openen, de sokkels moesten bekleed worden met de beste natuursteen, het glas moest uiterst dun ogen. Weinig musea kunnen zich zo’n high-end project veroorloven, en soms dacht ik weleens: is dit minuscule detail echt al die moeite waard?

Tot ik op het openingsfeest het eindresultaat zag. Alles was tot in de perfectie uitgedacht, ook de toiletten. Jean Nouvel wordt niet voor niets een sterarchitect genoemd. Zijn visie is echt uniek.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content