Alison van Autreve

ze is de Oprichtster van Mooiloop, Zuid-Afrikaans voor ‘het ga je goed’. Het merk gooit na zeven jaar zijn team om en start dit seizoen met de opening van een flagship in Gent.

Waar staat Mooiloop voor?

Alison: We worden nu altijd in een bepaald hoekje geduwd, omdat we gekend zijn voor onze prints en natuurlijke materialen, maar eigenlijk maken we comfortabele kleding voor elke vrouw. Van jong tot oud, van heel fashion tot meer klassiek.

Wat is er nieuw vanaf dit seizoen?

Mijn moeder is er volledig uitgestapt en ik heb een nieuwe jonge partner gevonden die het zakelijke op zich neemt. Florence heeft een andere stijl, maar we vullen elkaar aan. Ook de opening van de flagshipstore is een belangrijke stap. We willen Mooiloop graag toegankelijker maken en de winkel maakt het makkelijker voor jongere mensen om met het merk in contact te komen.

Hoe Belgisch is het label?

Ik ontwerp alles zelf, ook 90 % van de prints. De stoffen worden in China gemaakt, ik ben er zelf naartoe getrokken om de productie op te starten, op te volgen en te kijken of alles wel op een ethische en ecologisch verantwoorde manier gebeurt. Daarna worden de stoffen naar onze Belgische ateliers gestuurd.

Welke toekomst zie je voor Mooiloop?

Eerst en vooral verjongen en binnen de twee jaar een gevestigde waarde worden in België, maar ook internationaal meer verkooppunten hebben. Mensen moeten de naam Mooiloop horen en onmiddellijk weten waar die voor staat. Mijn grote droom is internationale naamsbekendheid en een plaatsje krijgen bij Harrods en Selfridges in Londen, Barneys in New York, Le Bon Marché in Parijs.”

Mooiloop opent zijn deuren op 6 september in de Gentse Lange Kruisstraat 7, mooiloop.be

KH

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content