3 x nieuwe hotels in België

1898 The Post Gent

1898 The Post Gent

De naam zegt het al: dit hotel is gehuisvest in het voormalige postkantoor, gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1913. De bovenste verdiepingen van het grote pand met een neogotische en neoklassieke gevel, werden omgebouwd tot een boetiekhotel met 38 kamers. In het interieur is de architectuur van de buitenkant doorgetrokken: antieke meubelen en warme, natuurlijke tinten die perfect passen bij de hoge plafonds en grote ramen. De kamers in verschillende types en groottes – van 19 tot 65 m2 – dragen toepasselijke namen als The Stamp, The Postcard en The Envelope.

The Fourth/Tafelrond Leuven

Dit gloednieuwe hotel is gevestigd in een van de meest iconische monumenten van Leuven. Het historische gebouw deed eerst dienst als gildekamer, daarna als theater en ten slotte als Nationale Bank. In 2016 opende restaurant Tafelrond er al zijn deuren en nu ook hotel The Fourth, verwijzend naar de vierde functie van het gebouw. De eigentijdse inrichting contrasteert met het neogotische exterieur en vormt een mooi geheel met de marmeren vloeren, die herinneren aan het rijke bankverleden. Gasten hebben de keuze uit drie soorten kamers. Prijzen: vanaf 150 euro inclusief ontbijt.

Hotel Mercure Blankenberge Station

Dit moderne hotelgebouw werd ontworpen door architect Marc Corbiau. De grote troef van het uiterst centraal gelegen hotel is het verwarmde zwembad op het dak. In alle kamers kun je zelf koffie- en theezetten, maar de luxekamers hebben een eigen espressomachine, vers fruit en een docking station. Handig voor gezinnen met kinderen zijn de familiekamers met vier bedden.

Tekst Maaike Schwering

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content