2018 is het jaar van de Hond, met Aarde als element. Vanaf 16 februari hebben Honden behoorlijk wat invloed op de andere tekens in de Chinese horoscoop. Het wordt dan ook een romantisch jaar waarin waarden als wederzijds vertrouwen, generositeit en trouw zeer belangrijk zijn. Dit brengt 2018 voor jouw teken.

Rat: 1912, 24, 36, 48, 60, 72, 84, 96, 08.

Buffel: 1913, 25, 37, 49, 61, 73, 85, 97, 09.

Tijger: 1914, 26, 38, 50, 62, 74, 86, 98, 10.

Kat: 1915, 27, 39, 51, 63, 75, 87, 99, 11.

Draak: 1916, 28, 40, 52, 64, 76, 88, 00, 12.

Slang: 1917, 29, 41, 53, 65, 77, 89, 01, 13.

Paard: 1918, 30, 42, 54, 66, 78, 90, 02, 14.

Geit: 1919, 31, 43, 55, 67, 79, 91, 03, 15.

Aap: 1920, 32, 44, 56, 68, 80, 92, 04, 16.

Haan: 1921, 33, 45, 57, 69, 81, 93, 05, 17.

Hond: 1922, 34, 46, 58, 70, 82, 94, 06.

Zwijn: 1923, 35, 47, 59, 71, 83, 95, 07.

AAP

Je hebt heel wat voornemens voor 2018. Je wilt geen rol meer spelen, maar je aan de anderen laten zien zoals je echt bent. Apen willen hun persoonlijkheid en vooral hun kwaliteiten tonen. Op sommige terreinen zul je toegevingen moeten doen, en dat wordt niet altijd even gemakkelijk. Als je het voorbije jaar niet altijd even tevreden was op het werk, dan is de kans groot dat je dit jaar een andere job zoekt en vindt.

In de liefde:

2018 wordt het jaar van de aangename verrassingen. Niet alleen voor Apen die al een relatie hebben, ook en vooral voor vrijgezellen. Aarzel niet om het eens avontuurlijk aan te pakken.

HAAN

Al meteen bij de start van het nieuwe jaar hebben Hanen eigenlijk maar één doel: een evenwichtiger leven gaan leiden. Wat gezonder eten, meer slapen en veel meer bewegen. Niet alleen omdat je zelf die nood ervaart, maar ook om je geest en lichaam beter voor te bereiden op een jaar vol nieuwe uitdagingen. Het is geen gemakkelijke stap, maar je zult heel blij zijn dat je hem gezet hebt.

In de liefde:

De band met sommige naasten of vrienden wordt wat losser, maar er komen ook nieuwe intimi in je leven. Dat brengt warmte. In je relatie zoek en vind je een nieuw gevoel van samenhorigheid.

HOND

Het is niet uitgesloten dat Honden in 2018 voor een zeer moeilijke keuze komen te staan. Misschien zorgen de omstandigheden ervoor dat je beter op zoek gaat naar een nieuwe job terwijl je dat eigenlijk niet echt wilt. Ook een verhuis is niet uitgesloten. Je zult in ieder geval moeten wikken en wegen en pro en contra zorgvuldig naast elkaar zetten. Probeer in dit nieuwe jaar ook wat meer tijd te maken voor leuke dingen die je samen met je naasten kunt doen.

In de liefde:

Maak je op voor een jaar vol romantiek, tederheid en sensualiteit. Je zelfvertrouwen en begeestering zorgen ervoor dat je relatie helemaal opbloeit.

ZWIJN

Zwijnen moeten beseffen dat ze het niet alleen voor mekaar krijgen. Je doet het niet graag, maar eigenlijk moet je sneller raad vragen aan naasten, vrienden, kennissen of collega’s. Alleen dan zul je makkelijker de juiste beslissing nemen en kan 2018 een bijzonder succesvol jaar worden. Daarnaast is de kans groot dat je dit jaar de vruchten kunt plukken van de grote inspanningen die je in 2017 hebt gedaan. Vooral op het werk zal dit je reputatie versterken.

In de liefde:

Je hebt een hekel aan iedere vorm van spanning. Je hebt nood aan genegenheid, aan een warm gevoel. Maar tegelijkertijd ben je ook uit op meer vrijheid. Niet makkelijk.

Rat

Het jaar 2018 brengt vooral veel contrasten. Momenten van groot geluk, maar ook kleine tegenslagen. Ratten verstaan de kunst van het relativeren. Je struikelt dan ook nooit over de stenen die je op je weg vindt, omdat je je concentreert op wat nog moet komen en beter zal zijn. Om wat op het droge is op het droge te houden, mag je niet te veeleisend zijn. Wil je iets nieuws opstarten, aarzel dan niet om je plan grondig bij te sturen. Alleen dan vind je de nodige middelen om je doel te bereiken.

In de liefde:

Je zult je wat harder moeten inspannen om schipbreuk te vermijden. Als je daarin slaagt, wordt het een aangename vaart.

Buffel

Er wachten je dit jaar heel wat uitdagingen. Om die tot een goed einde te brengen, kunnen Buffels rekenen op hun oeverloze enthousiasme. Dat wil niet zeggen dat je niet voortdurend bij de les moet blijven. Om daar voldoende energie voor te hebben, moet je af en toe een rustpauze inlassen en wat evenwichtiger gaan leven. Fysieke paraatheid is immers belangrijker dan ooit. Wat je het komende jaar ook doet, de anderen zullen het gemerkt hebben. Ieder initiatief blijkt opnieuw een groot succes.

In de liefde:

In je relatie bereik je een nooit eerder ervaren gevoel van samenhorigheid. Single? Waag je dan op het verleidingspad.

Tijger

Het wordt een druk en goedgevuld jaar. Om het evenwicht te vinden waarbij Tijgers zich goed voelen, mag je vooral niet bij de pakken blijven zitten. Start je iets nieuws op, vergewis je er dan van dat je plannen zeer concreet en realistisch zijn. Iedere stap die je uitzet, zal niet alleen jezelf maar je hele intieme entourage gelukkiger maken. Wel moet je er in alle omstandigheden in slagen om beide voeten op de grond te houden. Aarzel niet om raad te vragen .

In de liefde:

Je kunt op je buikgevoel rekenen om het onderscheid te maken tussen goede en minder goede bedoelingen. Je zorgen maken is energie verspillen.

Kat

Katten mogen dit jaar hun zelfvertrouwen door niets laten aantasten. Als je ervoor gaat en altijd het beste van jezelf geeft, zul je ook het geluk aan je zijde hebben. Lef en inzet zijn de beste wapens om hindernissen te omzeilen. Ook als iets niet naar wens verloopt, moet je vasthouden aan die optimistische instelling. Dit jaar lijkt ook een ideaal moment om oude plannen die nooit werden verwezenlijkt nog eens uit de kast te halen.

In de liefde:

Dit jaar komt er een einde aan de sentimentele verwikkelingen. In de plaats komen duidelijkheid, eerlijkheid en sereniteit. Het zal ervoor zorgen dat je veel beter in je vel zit.

Draak

Hou rekening met tegenslag. Niet alles zal zo voorspoedig verlopen als je hoopt. Draken zullen dit jaar dan ook vooral geduld moeten hebben en dat is niet altijd evident. Je hebt immers graag dat er schot in de zaak zit. Natuurlijk hoef je niet bij de pakken te blijven zitten. Met je talent als onderhandelaar kun je sommige plooien sneller gladstrijken dan verwacht. Denk goed na vooraleer je een knoop doorhakt. De meeste beslissingen die je dit jaar neemt zijn immers onomkeerbaar.

In de liefde:

Je geniet het hele jaar van een bijzonder rustig klimaat. Behoorlijk wat hoogten en helemaal geen laagten, en vooral veel tederheid. Je mag gerust je fantasie gebruiken.

Slang

Slangen bereiden zich maar beter voor op een paar ingrijpende wijzigingen. Niet alleen privé, ook op het werk. Geen nood. Je aanpassingsvermogen is zeer groot. Bovendien zie je vooral de positieve kant. Je slaagt erin om er telkens opnieuw het beste van te maken. Zelfs als de situatie uitzichtloos lijkt, kom je op de proppen met een oplossing. Met je dynamische aanpak neem je de anderen op sleeptouw. Of hoe een bewogen jaar tegelijkertijd ook een zeer geslaagd jaar kan zijn.

In de liefde:

Meer dan ooit moet je samen met je partner genieten van de kleine dingen. Vrijgezellen gaan op zoek naar de ware en vinden hem of haar waar ze dat helemaal niet verwachten.

PAARD

Je blijft trouw aan je overtuiging. Op professioneel gebied ben je van plan om meer dan ooit te laten zien uit welk hout je gesneden bent. Dat Paarden het moeilijk hebben met autoriteit wordt nu wel heel duidelijk. Je laat je niet opzijzetten. Als je de verantwoordelijkheid krijgt over een nieuw dossier of project, volg je niet de meest voor de hand liggende weg om je doel te bereiken. Dat leidt tot onverhoopt succes, maar het vergt tijd om de anderen te overtuigen.

In de liefde:

Aarzel niet om eens iets anders te doen. Gebruik je verbeeldingskracht. Er zijn veel manieren om een relatie nieuw leven in te blazen.

GEIT

Geiten hebben een bijzonder druk jaar achter de rug. Je bent dan ook van plan om wat meer afstand te nemen. Je zoekt in ieder geval een manier om tot rust te komen. Wees gerust, je zult die vinden. Wel zul je je agenda serieus moeten bijsturen en misschien zelfs je dagen op een andere manier gaan indelen. Aarzel ook niet om dingen die je nu een beetje als overlast beschouwt uit je leven te bannen. Het effect van die ademruimte zal wonderen doen.

In de liefde:

Leg de lat niet te hoog. Hoe meer je verwacht, hoe groter de ontgoocheling kan zijn. Vergeet niet intens te genieten van elk moment van geluk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content