2 Bij vlees- en wildgerechten: Rode biet & pau d’arco

© Diane Hendrikx

Laat je niet afschrikken door het exotisch klinkende ‘pau d’arco’: dat is heel makkelijk online te krijgen. Het is geschaafde schors van de Zuid-Amerikaanse boom pau d’arco, waar thee van wordt getrokken. Qua smaak doet het wat denken aan zoethout. Door de biet op te peppen met appel wordt het sap niet te aards of zwaar en krijgt het drankje de nodige aciditeit.

Ingrediƫnten

75 cl rode bieten-appelsap (vers of in fles)

handjevol pau d’arco & verse tijm

50 cl heet water

glazen bokaal van minimaal 1,5 l die je kunt afsluiten

glazen afsluitbare fles (bv. beugelfles)

Laat de pau d’arco en de tijm Ć©Ć©n uur infuseren in het hete water. Filter de aromaten eruit en laat de infusie afkoelen. Voeg de infusie toe aan het sap en laat spontaan fermenteren door vier dagen op kamertemperatuur te laten rusten in een afgesloten bokaal. Giet over in de glazen fles en laat nog twee dagen op kamertempera-tuur staan, zodat er wat bruis ontstaat. Bewaar daarna in de koelkast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content