Cheng’s Garden

De keuken van ladychef Wong Chun Lin kleurt overwegend oosters met hier en daar een paar westerse streepjes die smaakversterkend werken. Puriteinen zullen er bijvoorbeeld op wijzen dat roomsauzen in de Chinese keuken onbestaande zijn. Maar de gemiddelde klant kan de fijne keuken van Cheng’s Garden toch al meer dan een kwarteeuw smaken.

Kolonel Silvertopstraat 5-7, 2850 Boom, 03 844 21 84. Gesloten op woensdag en donderdag- en zaterdagmiddag, www.chengsgarden.com

Chez Chen

Dit drukbezochte eethuis ligt schuin tegenover het station van Namen en werd recentelijk opgefrist. De nieuwe inrichting is sober. Walen doen zich hier massaal te goed aan Chinese bereidingen die afgestemd zijn op de Belgische smaak. Er klinkt tingeltangelmuziek en de Waalse obers vragen of je met stokjes wil eten. Er zijn menu’s van 18 tot 23,50 euro.

Chez Chen : Rue Borgnet 8, 5000 Namen. 081 22 48 22. Dinsdag gesloten.

Chez Chen Wépion

Dit indrukwekkende Chinese eethuis, met schitterend zicht over de Maas, werd drie jaar terug geopend door de broer van het gelijknamige restaurant uit Namen. De inrichting is modern en elegant. Het geheel wordt opgesmukt door een aquarium en boeddhabeelden. Om optimaal van het uitzicht te genieten, kom je bij voorkeur als het helder is. Het Chinees-Belgische eten is verzorgd en de bediening loopt gesmeerd. De prijzen liggen wat hoger. Er is een instapmenu voor 24,50 euro. Chinese fondue moet een dag op voorhand worden besteld.

Chez Chen Wépion : Chaussée de Dinant 873, 5100 Wepion. 081 74 74 41. Dinsdag gesloten. www.chezchen.be

Double Dragons

Derrick T.C. Man leerde de Limburgers Chinees eten. Zijn oosters paleisrestaurant bestaat 19 jaar en de eetzaal is te bereiken via een bruggetje langs een muurbrede waterval. Wat verder zwemmen zilverkleurige draakvissen traag heen en weer in pagodevormige aquaria. Double Dragons is tot het plafond gedecoreerd met gouden ornamenten. Het restaurant heeft ruim 200 zitplaatsen. Gerechten uit de Kantonese en Pekinese keuken zijn specialiteit.

Double Dragons : Hasseltweg 214, 3600 Genk. 089 35 96 90. Dinsdag gesloten.

Ho Fa

Verrassend om achter de smalle, saaie gevel een breed en fraai restaurant te vinden met dito tuin. Ho Fa lijkt op de zoveelste takeaway maar als je de kaart doorneemt, weet je dat de ambities hier aanzienlijk hoger liggen. Er zijn fijne gerechten uit de diverse bekende Chinese regionale keukens, maar ook creaties met kabeljauw, zeeduivel of coquilles, en kreeft en oesters uit het homarium.

Blancefloerlaan 23, 2050 Antwerpen, 03 219 46 60. Alle dagen open.

King Hwa

Een Chinees restaurant dat al lang bestaat en populair is vanwege de ongecompliceerde en voorkomende omgang van de uitbaters en de democratische prijzen van de gerechten die met liefde worden bereid, is King Hwa. De bereidingen komen uit de vier grote Chinese keukens en er zijn ook enkele Vietnamese specialiteiten.

King Hwa : Leuvensesteenweg 240, 1210 Brussel. 02 230 15 79. Maandag gesloten.

La Cité du Dragon

Een bezoek aan de ’s avonds sprookjesachtig verlichte Stad van de Draak garandeert exotisch spektakel. De spijskaart vermeldt vooral gerechten uit Noord-China. Er is een lunch voor 11,50 euro en een prestigemenu voor 40 euro. Een gelakt varken, opgediend in vijf gangen is goed voor zes à tien personen, is vijf dagen op voorhand te bestellen en kost 345 euro. Voor tropische dagen wacht een feeërieke tuin met waterpartijen waarin reusachtige koivissen traag hun weg zoeken.

La Cité du Dragon : Steenweg op Waterloo 1024, 1180 Brussel. 02 375 80 80. www.citedudragon.be. Er zijn ook vestigingen in Luik en Aartselaar. Deze laatste is tot juni gesloten wegens verbouwingswerken.

Le Bouddha Gourmand

Op de breed gevarieerde kaart met onder meer specialiteiten uit Peking, Shanghai en Kanton vind je voornamelijk pittige gerechten uit de Szechuankeuken. Le Bouddha Gourmand oogt eigentijds en behoort door zijn aanpak, achtergrondmuziek en interieur tot de generatie nieuwe, vlotte oosterse restaurants.

Chaussée de Tongres 366, 4000 Rocourt,

04 384 39 31. Alle dagen open.

Le Shanghai

De familie Pai opende in 1963 het Chinese restaurant Le Shanghai. Zoon Pin Chou is de huidige baas en echtgenote Aimei Chen heeft de leiding over de keuken. Le Shanghai is geliefd bij jong en oud, arm en rijk. Je kunt er goedkoop eten met een driegangenlunch voor 13,50 euro of je kunt kiezen voor het degustatiemenu van zeven gangen met kreeft, sint-jakobsschelpen en zeeduivel (46,50 euro). Voor wijnliefhebbers wacht een voorraad van maar liefst 40.000 flesjes.

Le Shanghai : 104 Galeries Cathédrale, 4000 Luik. 04 222 22 63. www.leshanghai.be

Dinsdag gesloten.

Ming Dynasty

De bevallige mevrouw Wu is een echte ondernemer. Ming Dynasty Leuven was haar eerste project. Het Chinese restaurant kreeg enkele jaren terug een hedendaagse lounge-inrichting. Wat bleef zijn specialiteiten als kreeft met gember (29 euro) en pekingeend (16 euro). Mevrouw Wu heeft ook een reeks succesvolle Wok Dynastyrestaurants onder haar vleugels (Heverlee, Keerbergen, Aartselaar).

Ming Dynasty : Oude Markt 9, 3000 Leuven. 016 29 20 20. www.mingdynasty.be

Dinsdag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content