Video: zo kunnen tatoeages na de dood bewaard worden

27/06/16 om 17:14 - Bijgewerkt om 17:13

Sommige mensen plaatsen een urne van hun geliefde op de schouw, anderen strooien de assen uit op een plaats die hen aan de overledene doet denken: de doden herinneren kent vele vormen. Maar wat dacht je van een ingekaderde tatoeage aan de muur hangen?

Video: zo kunnen tatoeages na de dood bewaard worden

Tatoeage © iStock

NAPSA, kort voor National Association for the Preservation of Skin Art, wil mensen de kans geven om hun tatoeages een tweede leven te geven na hun dood. Ze zijn immers van mening dat tatoeages kunst zijn en dat je ze, net zoals conventionele kunst, gerust aan de muur kunt hangen wanneer de eigenaar van de tatoeage is overleden. Dat klinkt misschien luguber, maar anderzijds is het niet zo'n vreemd idee om iets dat zo persoonlijk is te willen bewaren.

Wie wil lid worden van NAPSA moet lidgeld betalen. Zo worden de kosten gedekt. Wanneer het lid overlijdt, moet een aangeduide geliefde NAPSA verwittigen, zodat ze een kit kunnen opsturen waarmee de begrafenisondernemer aan de slag kan. Vervolgens wordt het stukje huid opgestuurd naar NAPSA die ervoor zorgen dat de tatoeage wordt ingekaderd voor de eeuwigheid.

(LP)

Lees meer over:

Onze partners