Verliefd op winterlicht: 'Dat spel tussen klaar en donker vind ik enorm spannend'

01/11/16 om 09:00 - Bijgewerkt op 31/10/16 om 18:31

Bron: Knack Weekend

En plots is daar het winteruur weer, einde van de zomertijd, begin van de donkerste dagen. Wat we dit seizoen doorgaans het hardst missen, is licht. Al denkt niet iedereen daar zo over. Portret van drie mensen die schoonheid vinden in het schemerdonker.

Vladimir Slavov, lichtontwerper. Verhuisde een viertal jaar geleden van Sofia, Bulgarije, naar Antwerpen. Richtte in 2013 een eigen lampenlabel op, Dim atelier. dimatelier.com

"Mijn fascinatie voor licht is in de theaterwereld ontstaan. Als setdesigner in Bulgarije heb ik een tijdlang zowel de scenografie, het lichtdesign als kostuumontwerp verzorgd voor theatervoorstellingen. Al snel ondervond ik dat licht het krachtigste middel is om een sfeer en verhaal te creëren. Na een extra masterstudie in Antwerpen ben ik in België blijven hangen en heb ik een eigen label opgericht: Dim atelier. Het licht dimmen, dat is de essentie van mijn werk. Ik ontwerp geen lampen die een hele ruimte verlichten. Bijna al mijn creaties hebben een dimschakelaar. Ik hou van subtiel licht, van sfeerverlichting en schakeringen. Een lamp waarvan je het lichtpeertje duidelijk ziet branden, daar geniet ik niet van. Mooier vind ik het als enkele plekken in een interieur bewust belicht worden, zodat je blik ernaartoe getrokken wordt."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners