Restaurant plaatst koelkast met restjes voor daklozen

05/04/16 om 09:08 - Bijgewerkt om 09:07

In tijden waar we het geloof in de mensheid soms dreigen te verliezen, zijn er altijd mensen die een glimlach op ons gezicht toveren. Zo ook de Indiase Minu Pauline die met een hartverwarmend idee de daklozen in haar buurt wil helpen.

Restaurant plaatst koelkast met restjes voor daklozen

© Bored Panda

Voedselverspilling is in heel wat restaurants dagelijkse kost, talloze maaltijden verdwijnen na een dag in de vuilniscontainer. Hoewel steeds meer horecazaken hier verandering in willen brengen, blijft het een oud zeer. Dat was ook de bedenking van Minu Pauline, restauranteigenares in Kochi in India, toen ze een dakloze vrouw eten zag sprokkelen in een vuilnisbak.

Haar eigen restaurant Pappadavada heeft dagelijks ook heel wat overschotten, die gewoon weggegooid worden. Daarom besliste ze om een koelkast aan te kopen, die voor haar restaurant neer te poten en de overschotjes aan te bieden aan hongerige voorbijgangers. Dagelijks laat Pauline er tot 80 porties achter. Ze krijgt ook navolging, want andere restauranteigenaars en buurtbewoners droppen er ook regelmatig restjes. (AB/Bored Panda)

Onze partners