Professor en researcher Yolande Berbers over software: 'Het excuus dat 'het aan de computer ligt' slikken we nog steeds gemakkelijk'

11/02/17 om 14:26 - Bijgewerkt om 14:35

De VN heeft 11 februari uitgeroepen tot internationale dag van vrouwen en meisjes in de wetenschap. Knack.be legde voor die gelegenheid enkele science ladies uit verschillende disciplines op de rooster. Yolande Berbers geeft les aan de KULeuven en onderzoekt software in ingebedde systemen.

Yolande Berbers haar onderzoek spitst zich toe op software voor ingebedde systemen. Dat zijn systemen waar het apparaat en de toepassing samen zitten. Yolande: "Vaak wordt dat door de gebruiker niet gezien als een computer. Er zit bijvoorbeeld heel veel software in je auto of televisie. In het algemeen kijkt mijn onderzoek naar kleine sensoren die overal de omgeving en de situatie in kaart brengen. Het is fijn als de software zich aan de context kan aanpassen. Een typisch contextelement is de locatie. De software moet zich kunnen aanpassen aan de situatie van de gebruiker. In auto's zit cruciale software die, als het niet werkt, ook ongelukken kan veroorzaken. Dus die betrouwbaarheid is belangrijk."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners