Dit bedrijf helpt jonge meisjes hun droomcarrière te vinden

29/12/15 om 19:08 - Bijgewerkt om 19:08

Meisjes hebben in progressieve landen tegenwoordig de optie om te worden wat ze willen. Toch kiezen ze veel minder vaak dan jongens voor wetenschappelijke richtingen op school. Om meisjes op jonge leeftijd warm te maken voor dit soort onderwerpen, levert Little Ms. Crate iedere maand een doos met educatieve spelletjes en kostuums.

Dit bedrijf helpt jonge meisjes hun droomcarrière te vinden

Little Miss Crate © -

STEM-jobs (science, technology, engineering & mathematics) worden voor het overgrote merendeel ingevuld door mannen. Nochtans kunnen vrouwen deze jobs even goed uitvoeren. Volgens Reid Craig, de oprichter van Little Ms. Crate, ligt de oorzaak hiervan in onze kindertijd. Voor meisjes wordt op jonge leeftijd veel minder de interesse gewekt in wetenschappelijke thema's. Een jammere zaak volgens Craig, die net zelf vader is geworden van een dochtertje.

Hij is van mening dat we niet gewoon moeten vertellen aan jonge meisjes dat ze kunnen worden wat ze willen, maar ook actief voorbeelden moeten geven en hen stimuleren in hun zoektocht naar hun persoonlijke interesses. Iedere maand verstuurt hij daarom een doos naar de abonnees van Little Ms. Crate met educatief materiaal rond een vrouwelijk rolmodel dat een boeiende job uitoefent. In de doos zitten speeltjes, spelletjes, kostuums en andere middelen om de professionele levenswandel van het rolmodel uit te beelden.

De kit is bedoeld voor meisjes van 5 tot 10 jaar oud. Er wordt voornamelijk gefocust op STEM-banen, leiderschap en management. Craig werkte samen met experts en ouders voor de samenstelling van de dozen. Hij hoopt dat de passie voor bepaalde onderwerpen wordt aangezwengeld bij jonge meisjes en dat ze er zelfzeker en ervaren genoeg van worden om hun dromen na te jagen in de toekomst.

Het bedrijf raapte een startkapitaal bijeen via Kickstarter. Surf naar de website om meer te ontdekken over Little Ms. Crate.

(LP)

Onze partners